Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Aktiviteter

23 juni: Knallen på besök

En visning för barn och familj med dramatiserade inslag. För mer info och bokning, gå till sidan Barn och Familj.


25 juni: Traditionsenligt Midsommarfirande i Ramnaparken.

OBS! INSTÄLLT p.g.a. rådande omständigheter. Midsommarstången kommer att stå på plats ändå och du är givetvis välkommen till parken med eget sällskap. Glad Midsommar önskar vi på Borås Museum!

 

Rami Yaassoub

3 juli: FOLK!

Vi fortsätter att skapa folklig stämning i parken! Den här gången blir det en lördag i folkmusikens tecken:

Kl 12: Gratis konsert med Borås spelmanslag utanför Sockenstugan. Max publikantal: 100 pers. Bänkar finns för ett sällskap per bänk. Det är först till kvarn som gäller! OBS: Vid sämre väder sker konserten i Ramnakyrkan (max publikantal: 50 pers).

• Kl 14: Gratis visning av friluftsmuseet med dramatiserade inslag. Max publikantal: 8 personer. Guiden delar ut biljetter vid informationsskylten i parken 10 minuter före visningen. Först till kvarn gäller!

• Kl 15: Solokonsert med Rami Yaassoub. Max publikantal: 50 personer.

Möt den oud-spelande boråsaren som nyligen släppt albumet My Print! Rami inspireras av traditionella toner från mellanöstern som blandas med moderna inslag när han komponerar sina låtar. 3 juli ger han en solokonsert i Ramnakyrkan med egenkomponerad musik.

Bokning och betalningsinfo:
Kostnad: 50:-
Konserten förbokas via mejl till: borasmuseum@boras.se. Swish-betalning i förväg eller på plats senast 20 minuter före konserten börjar. Swish-nummer fås vid bokning. Vid utebliven betalning ges biljetten till intresserade i kö. Om du inte förbokar din biljett är det inte säkert att du får en plats.

• Borås spelmanslag buskspelar i parken under dagen och du är inbjuden att delta, så ta med dig ditt instrument till museet.

*Psst*, om du visar ditt instrument i kassan på Café Gästis så får du köpa ditt fika för halva priset!

 

1 juni - 31 juli: Delta i 7-härads digitala allspel!

Sätt på dig din roligaste hatt och ta fram ditt instrument för nu blir det åka av! Borås spelmanslag leder årets lokala och digitala allspel och Borås Museum står för hopklippningen. Vi blev inspirerade av förra årets stora allspel lett av spelledaren Per Runberg och har valt att göra en lokal variant med Sjuhärad som utgångspunkt.

Delta under perioden 1 juni - 31 juli med ditt bidrag. Så här gör du, steg för steg:

  1. Lyssna igenom videon nedan ett par gånger i hörlurar.
  2. Spela igenom ett par gånger med musiken i hörlurar, utan att spela in dig själv samtidigt.
  3. Spela in dig själv via din mobiltelefon eller via datorn, beroende på vad du har, samtidigt som du lyssnar på videon med Borås spelmanslag. Tänk på att spela in videon i ett liggande format.
  4. Skicka videon till frida.andersson@boras.se via en filsändartjänst som t.ex. WeTransfer Länk till annan webbplats. eller WeSendIt Länk till annan webbplats.. Skriv gärna vem det är ifrån. Vi vill ha ditt bidrag senast 31/7! När du har skickat ditt bidrag så får du ett bekräftelsemejl på att det kommit fram.
  5. Vi klipper ihop alla bidrag och publicerar allspelet i våra sociala medier på Borås spelmanslags spelmansstämma 21/8.

Viktigt att tänka på när du spelar in:

  • Ha inte ljud från inspelningen med ut i rummet, utan endast i dina hörlurar. Undvik gärna att stampa. Det kommer att låta för mycket!
  • Valfri klädsel! Var inte rädd för att skoja till det eller klä upp dig.
  • Spela gärna tillsammans, men max två i taget. Det bästa är om ni kan ha en hörlur per person från samma källa.

Här är noterna:

Noter till Vals från Töllsjö Pdf, 75.9 kB.

Noter till Valle gångtrall Pdf, 78.3 kB.

7-härads digitala allspel!

Instruktionsfilm till 7-härads digitala allspel

 

De Sju Häradernas Kulturhistoriska Förening - vår främsta stödförening!

Föreningen startade museet och drev det i egen regi fram till 80-talet. Idag står föreningen för en stor del av de programpunkter som årligen anordnas i museiparken. De Sju Häradernas Förening bidrar till att förmedla vår kulturhistoria och till att den vackra Ramnaparken levandegörs.

Föreningens logga och ett hjärtan


Föreningen firar att Borås fyller 400 år

Med anledning av Borås 400 årsjubileum har föreningen satt samman ett gediget program, som ska utgöra det kulturhistoriska navet i firandet. Du hittar till programmet och föreningens hemsida via länkarna nedan:

Föreningens program för 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I filmen "Knallen packar sin fässing" får du ta del av en dramatiserad föreläsning som handlar om hur det kunde gå till inför att knallen skulle ut och resa.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Aktiviteter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol