Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Besöka museet

Öppettider

Under hösten och vintern är museet stängt och endast öppet för bokade grupper och klasser och under evenemang.

Det är alltid fri entré! Det kan dock förekomma kostnader i samband med olika programpunkter eller extra arrangemang.

Välkommen att besöka oss både ute i parken och inne i byggnaderna. Borås museum har gjort små korta filmer om byggnaderna i friluftsmuseet, som finns på vår Youtube-sida. För mer information om programpunkter, gå till Aktiviteter eller spana in museets Facebook-sida.

Café Gästis

Fika i gammaldags miljö i det vackra friluftsmuseet, välkomna! För caféets öppettider se Café Gästis Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Under museets säsongsöppettider 033-35 85 80, när museet är stängt via Textilmuseets reception 033-35 89 50. borasmuseum@boras.se

Bokningar

Grupper är välkomna att förboka visningar av utställningar, friluftsmuseet och Ramnakyrkan. Bokningstider för visningar gäller i första hand veckodagar och under kontorstid 8-17.
Kontakta museipedagog Annika Åkesson 033-35 89 58, annika2.akesson@boras.se

Hyr Ramnakyrkan för bröllop, dop och begravningar. Kyrkan kan endast hyras då museet är öppet till en kostnad av 2 500 kr. För att boka, maila till borasmuseum@boras.se
Ramnakyrkan är tillfälligt stängd för renovering. Vi uppdaterar denna information när kyrkan är tillgänglig för bokning igen!

Hitta hit

Borås Museum ligger i Ramnaparken utmed Parkgatan, mitt emot Ramnavallen och Norrby IF. Vår besöksadress är Ramnaparken, Parkgatan 29 i Borås.

Hur med ett kugghjul

Tillgängliga lokaler

I Tillgänglighetsdatabasen kan du som har nedsatt syn, hörsel, rörelseförmåga, svårighet att tåla vissa ämnen eller svårighet att tolka information läsa hur [ aktuell lokal ] är anpassad för dig.

Borås Museum i Tillgänglighetsdatabasen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp för Tillgänglighetsdatabasen
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Besöka museet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender