Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Friluftsmuseet

I den vackra Ramnaparken förenas den kulturskatt som tillhör Sjuhäradsbygden. Byggnaderna från bland annat 1600-talet vittnar om hur folk levde och verkade i dessa trakter. Vi hoppas kunna bjuda på en utflykt utöver det vanliga. Välkommen på ett historiskt strövtåg i Borås Museum.

 

Vill du läsa mer om byggnaderna i museet? Ladda ner vår broschyr! Pdf, 1.9 MB.

 

I friluftsmuseet klingar det förflutna

Stig in i Kinnarumma gamla träkyrka från 1690-talet, idag en omtyckt dop- och vigselkyrka. Besök hemväverskans hem, ryggåsstugan, som med sina loftbodar och nyckelhålsformade farstukvistar visar 1600-1800-talens bebyggelse. Dessutom kan du se en av de 1700-talsgårdar som finns bevarad efter stadsbränderna - Nymanska gården. Avsluta gärna promenaden på gästgiveriet från Ramslätts by, som idag rymmer Café Gästis.

Ramnaparken bjuder på upptäcktsfärd

Följ parkens promenadstigar som leder till Rosenträdgården, lekplatsen och Ramnasjön med fågelkolonin. Strosa bland milstenar, förrådsbodar, lyftestenen och soluret. Se rekonstruktioner av fornlämningar samt ett högst levande kulturarv - kryddträdgården. I köksträdgården odlas bland annat humle och olika kålsorter.

Borås Museum-logotyp
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Friluftsmuseet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol