Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Utställningar

Boråsigheter

1 juni - 31 augusti 2021

Hur skildrar man en 400-åring? Vi har gjort det genom att lyfta fram sådant som är välkänt, som att Borås är en handelsstad. Men också valt att visa det som kanske är mer oväntat. Välkommen in och ta del av bilder, föremål och boråsarnas egna berättelser!

Boråsigheter

© Eva Jonsson


Knallens lilla designutställning

1 juni - 31 augusti 2021

I museets entrémontrar visas i sommar nio stycken lokala designers och konsthantverkare. Keramik, illustration, restproduktion och slöjd är några av teknikerna som ställs ut. Museet säljer inga alster, men kontaktuppgifter finns på plats till varje enskild designer om du som besökare blir sugen på att köpa någonting.

Affisch

 

Basutställningar

Förutom tillfälliga utställningar kan du ta del av våra spännande basutställningar som på olika sätt belyser vårt kulturarv med fokus på hantverk och historia. I "Den gåtfulla kvinnan från Dannike" ser du kvarlevorna från en kvinna begravd i en mosse utanför Dannike för mer än 300 år sedan.

I "Liv, lust och längtan - en historisk resa genom tid och rum" förmedlas händelser och människoöden i Sjuhäradsbygdens historia genom modern formgivning som tar fasta på mötet mellan då och nu.

Tidigare utställningar. En förteckning av utställningar på Borås Museum från 2004.

Borås Museum-logotyp

L

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utställningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol