Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Pussel kulturkort

Pussel är ett kulturkort där du samlar pusselbitar genom att gå på kultur i Borås. När du gör någon aktivitet får du en pusselbit som du klistrar in i ett pusselkort. När du samlat två pusselbitar får du en guldpusselbit och kan hämta ut en gratis biljett till exklusiva Guldpusselkvällar. Känner du inte för att pussla så kan du köpa din biljett med vanliga pengar också. Pussel kostar inget extra.

Hur får jag en pusselbit?

Enkelt! Till exempel:

 • låna en bok på Stadsbiblioteket
 • se en pjäs på Stadsteatern eller en film på Röda Kvarn
 • besök Borås konstmuseum, Textilmuseet eller Borås museum
 • gå en kurs på Kulturskolan
 • gå på event på Brygghuset
 • delta i nåt av allt som händer på Tåget, Hemgården, eller Regionteater Väst
 • delta i en studiecirkel på Studieförbundet Vuxenskolan, Medborgarskolan eller Folkuniversitetet

Pussel gäller för dig över 13 år.

Vägen hit

Nästa Guldpusselkväll

 • t 2020-01-23 17.00 Textilmuseet

  Guldpusselkväll: Ruby Empress + Gianni Versace Retrospective
  Välkommen till en fullspäckad kväll på Textilmuseet i Borås! Just nu visar Textilmuseet utställningen Gianni Versace Retrospective, och vad kunde passa bättre till denna färgstärka utställning än att bjuda in Ruby Empress till en helkväll på museet?!

  Ruby Empresslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är kända för sin 70-tals influerade pop och excentriska scenshower. Med nyligen släppta skivan "Sinbolism" har bandet låtit sin artistiska stil blomma ut i linje med alla sina favoritinfluenser. Empressionism eller Debussy-Disco kallar de själva sin musik, och däri går det att hitta influenser från både fransk disco, electro, psykedelisk rock och indie.

  Och kom i tid! Pussel serverar bubblor och snacks, och Erikshjälpen är på plats med en pop-up butik med deras snyggaste second hand. Dessutom medverkar elever från Drottning Blankas stylistprogram och ger styling-tips för hår och make-up, samt gör manikyr! DJ FortyFive sköter skivorna innan Ruby Empress står på scen, och självklart är även utställningen Gianni Versace Retrospective öppen. Fritt fram att stjäla stilidéer inför second hand-rundan med andra ord!

  Så, gör din torsdagskväll till ett färgstarkt äventyr i modets och konstens tecken som är bra både för miljön, humöret och plånboken - med en kväll på Textilmuseet.

  Evenemanget är en Guldpusselkväll, så har du 2 pusselbitar är entrén gratis! I övrigt gäller Textilmuseets entréavgift (gratis för dig upp till 25 år eller studerande, övriga 100 kr. Läs mer på Textilmuseets hemsida)
  FACEBOOKEVENTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommande Guldpusselkvällar:

 • Throwback Thursday: Apocalypse Now - Final Cut
  Premiärvisas: 2020-02-06 18.30
  ”I love the smell of napalm in the morning!”. Francis Ford Coppolas nyblivna 40-årsjubilar Apocalypse Now räknas till historiens absolut bästa krigsfilmer. För första gången visas den nu i sin slutgil...

L

Sociala medier

Facebook

Instagram - följ oss på @pussel_boraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-04-26 10.36

Ändrad av:

Dela sidan: Pussel kulturkort

g q n C