Meny

Meny

Skulpturer och gatukonst

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Verk skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås.

Borås Internationella Skulpturbiennal

Med Pinocchio av Jim Dine öppnade Borås sin första skulpturbiennal. Året var 2008. Sedan dess har en vitaliserande förtätning av den offentlig konsten gjort staden känd som "skulpturstaden". Nästa upplaga av biennalen öppnar våren 2018.

No Limit

No Limitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer.

No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2017 är det dags igen. Varmt välkommen till Borås 3-10 september.

No Limit arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen, Borås Stad.

Guidade visningar

Följ med på en guidad visninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bland den offentliga konsten i Borås. Under cirka 1,5 timma får du uppleva alltifrån små installationer till nio meter höga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar.

Under guidningen får du information om skulpturbiennalen, No Limit Street Art, verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot. Guidningen omfattar en promenad på 4-5 kilometer tillsammans med Turistbyråns guider.

En färgat stenblock står lutat mot ett träd. Omringar av grön natur. 

Senast ändrad: 2018-11-22 07.25

Ändrad av:

Dela sidan: Skulpturer och gatukonst

g q n C