Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Skulpturer och gatukonst

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av hundratals skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Många av verken är skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås.

Magasinsgatan8

Magasinsgatan 8 är Borås öppna vägg för konstnärliga uttryck som invigdes i samband med No Limit Street Art Festival 2017. Här kan alla, professionella som nybörjare, barn som vuxna, uttrycka sig konstnärligt mitt i Borås.

Skulpturbiennal

Med Pinocchio av Jim Dine öppnade Borås sin första skulpturbiennal. Året var 2008. Sedan dess har en vitaliserande förtätning av den offentlig konsten gjort staden känd som "skulpturstaden". Borås firar 400 års jubileum 2021 och då byter biennalen namn till Borås Art Biennial.

No Limit

En street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. No Limit innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit arrangerades för första gången i september 2014, sen i oktober 2017 och nu 2020 var det dags igen. No Limitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Guidade visningar

Följ med på en guidad visninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bland den offentliga konsten i Borås. Under cirka 1,5 timme får du uppleva allt från små installationer till nio meter höga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar. Under guidningen får du information om skulpturbiennalen och No Limit Street Art, om verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot. Guidningen omfattar en promenad på 4-5 kilometer.

Fiskaren, muralmålning vid Viskan

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skulpturer och gatukonst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol