Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Skulpturer och gatukonst

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Verk skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås.

Magasinsgatan8
Magasinsgatan 8 är Borås öppna vägg för konstnärliga uttryck som invigdes i samband med No Limit Street Art Festival 2017. På väggen vid Magasinsgatan 8 kan vem som helst måla eller uppleva det målade när som helst. Fototävling Magasinsgatan 8

Skulpturbiennal
Med Pinocchio av Jim Dine öppnade Borås sin första skulpturbiennal. Året var 2008. Sedan dess har en vitaliserande förtätning av den offentlig konsten gjort staden känd som "skulpturstaden". Skulpturbiennalen kommer arrangeras jubileumsåret 2021.

No Limit

En street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit arrangerades för första gången i september 2014 och i oktober 2017 var det dags igen. No Limitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Guidade visningar

Följ med på en guidad visninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bland den offentliga konsten i Borås. Under cirka 1,5 timma får du uppleva alltifrån små installationer till nio meter höga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar. Under guidningen får du information om skulpturbiennalen, No Limit Street Art, verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot. Guidningen omfattar en promenad på 4-5 kilometer.

En färgat stenblock står lutat mot ett träd. Omringar av grön natur. 

Senast ändrad: 2020-02-12 18.49

Ändrad av:

Dela sidan: Skulpturer och gatukonst

g q n C