Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Fototävling Magasinsgatan 8

Kulturförvaltningen arrangerar en jurybedömd fototävling kring platsen Magasinsgatan 8 och vad den betyder för Boråsarna.

Vad är Magasinsgatan 8 för dig? En öde plats, en parkering, ett galleri, en målarduk eller ett promenadstråk i staden?

Alla kan delta i fototävlingen och publicera sitt bidrag på Instagram för att visa sitt perspektiv av platsen. Motivet kan vara den dagliga hundpromenaden, kompisen som målar fetaste piecen (verket) på väggen eller ett porträtt av din mormor. Den enda avgränsningen är platsen Magasinsgatan 8 och din kreativitet.

Bilderna kommer bedömas av en jury där bland annat Mats Alfredsson, gatufotograf, och Adam Algotsson, graffitikonstnär, medverkar. De tio vinnande bilderna kommer visas på Kulturhusets utomhusutställning Utblick i oktober, på ljusskyltar runt om i Borås, på Borås Stads hemsida och på Instagram @magasinsgatan8. Fler bilder kommer att visas i ett digitalt bildspel på Kulturhuset och deltagarna kan själva sätta upp sitt bidrag på ett plank i Kulturhusets entré under utställningstiden.

I början av mars 2020 anordnas en vernissage med fotograferna av de vinnande bidragen. På vernissagen deltar personer inom området gatukonst, kultur och kreativitet för en dialog kring konst och interaktiva platser.

När: juni 2019 till 31 januari 2020
Var: Magasinsgatan 8
Hur: Instagram: #minbildmagasinsgatan8länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid frågor kontakta Emma Gerdien, kultursekreterare unga:
Emma.gerdien@boras.se,Tel. 033-35 70 42

Regler

  1. Fotografera ditt bidrag (du kan fotografera flera bilder till tävlingen)
  1. Publicera ditt bidrag på Instagram och tagga din bild med #minbildmagasinsgatan8. OBS! Har du inte Instagram eller har ett privat konto där går det bra att maila in ditt bidrag till magasinsgatan8@boras.se  Det ska tydligt stå vem som är fotograf. Genom att du mailar in ditt bidrag ger du tillåtelse till publicering och användning av din bild i tävlingen. Viktigt: vi kan inte se din bild om ditt Instagramkonto är privat, även om du taggar bilden.
  1. OBS! Spara en högupplöst kopia av din bild. Om du är med bland de vinnande bidragen blir du kontaktad och originalfilmen behövs för att trycka upp bilden till utställningen.
  1. Skicka in ditt bidrag senast den 31 januari 2020.
  1. 10 vinnande bidrag utses av juryn och dessa kontaktas i mitten av februari. De vinnande bidragen ingår i en utställning vid Kulturhuset i Borås. Bilderna visas också runt om i Borås på ljustavlor samt på Borås Stads hemsida och på Instagram, @magasinsgatan8länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Öppna väggen

Senast ändrad: 2019-09-18 15.29

Ändrad av:

Dela sidan: Fototävling Magasinsgatan 8

g q n C