Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Utveckla populärmusiken 2021-2024

Under 2019 genomförde Kulturförvaltningen en utredning av förutsättningarna för populärmusiken i Borås och bjöd in till en forumserie för att diskutera Borås musikliv. Tanken var att dela perspektiv, idéer och visioner kring musiklivet i Borås och samtidigt stämma av utredningens inriktning och innehåll.

En viktig del i utredningen var att kartlägga scener, aktörer, studios, genrer och andra resurser som finns i Borås. Här kan du läsa den färdiga rapporten:

Musikutredning 2019 Pdf, 1.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsplan för populärmusiken

Under våren 2020 gav Kulturnämnden till Kulturförvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag på en utvecklingsplan för populärmusiken för åren 2021-2024. Förslaget presenterades för Kulturnämnden i slutet av oktober 2020, och nämnden beslutade att godkänna förslaget på en aktivitetsplan för åren 2021-2024. Läs Kulturnämndens beslut och aktivitetsplanen:

Skrivelse och aktivitetsplan, Utveckling av populärmusiken 2021-2024 Pdf, 428.7 kB.

I slutet av varje år presenteras resultatet av aktiviteterna för Kulturnämnden som då beslutar om en uppdaterad aktivitetsplan för kommande år:

Uppdaterad aktivitetsplan för 2022 Pdf, 611.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Förstudie: Scen populärmusik Borås

I april 2022 godkände Kulturnämnden i Borås Förstudie: Scen för populärmusik Borås. Förstudien undersöker möjligheterna för att etablera en scen för populärmusik i Borås. Kulturnämnden beslutade även att uppdra Kulturförvaltningen att bilda en arbetsgrupp kring scenfrågan samt att utreda ett kompletterande arrangörsstöd som vänder sig till organisationsformer utöver ideella föreningar.

Beslut, Förstudie: Scen för populärmusik Borås Pdf, 154.6 kB.
Förstudie: Scen populärmusik Borås Pdf, 646.4 kB.

Sedan våren 2021 har Kulturförvaltningen skrivit ett samverkansavtal med Västra Götalandsregionen, Förvaltningen för kulturutveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i syfte att samverka för att stärka populärmusikområdet i Borås.

Frågor eller förslag?

Kontakta Emma Gerdien, kultursekreterare unga på emma.gerdien@boras.se eller telefon 033-35 70 42.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utveckla populärmusiken 2021-2024

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender