Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Fritidsgårdar

I Borås Stad finns ett stort antal fritidsgårdar och öppna ungdomsverksamheter för dig mellan 10–18 år. Till oss kan du som ung komma för att träffa vänner, lära känna nya människor, hitta på roliga saker, genomföra egna idéer och utveckla dig själv. Våra olika lokaler erbjuder aktiviteter för musik, kreativt skapande, lek och sport. Du som ung är med och skapar innehållet i vår verksamhet. Ibland genomför vi resor och på loven kan du alltid delta i olika aktiviteter. Under sommarlovet har flera öppna ungdomsverksamheter öppet hela eller delar av sommaren och mer information hittar du på sidan för lovaktiviteteröppnas i nytt fönster.

För att besöka oss behöver du ett gårdskort. Kortet kostar 25 kronor, är personligt och räcker en termin. Du köper kortet på en av våra fritidsgårdar/ungdomsverksamheter och kan sen använda det för att besöka alla andra ställen.

Hos oss får det inte förekomma någon alkohol, narkotika, tobak eller doping. Vi jobbar tillsammans med våra besökare för att alla ska känna sig trygga hos oss, kunna delta och vara med och påverka våra aktiviteter.

Borås stad är medlem i olika samverkansorganisationer som stöttar i planering och uppföljning av vår öppna ungdomsverksamhet. Vi samarbetar med andra verksamheter, till exempel skola och bibliotek samt olika föreningar för att skapa en meningsfull fritid för alla unga i Borås.

Vi verkar för att främja social och personlig utveckling hos unga. Vår personal har som uppgift att stötta och uppmuntra unga att bli aktiva deltagare i vår verksamhet och samhället. Genom att arbeta med delaktighet och inflytande av unga uppmuntrar vi till jämställdhet, mångfald, kreativitet och engagemang.

Senast ändrad: 2019-12-12 14.03

Ändrad av:

Dela sidan: Fritidsgårdar

g q n C