Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Fritidsgårdar

Öppet i coronatider

Fritidsgårdarna kommer att ha öppet för inomhusverksamhet men med begränsat antal besökare. Utomhusaktiviteter och digitala organiserade aktiviteter kommer att genomföras under, i första hand, ordinarie öppettider. Utbudet marknadsförs bland annat via sociala kanaler.

För mer information, läs mer på verksamheternas egna Facebook-sidor eller ladda ner appen MyBorås. Klicka på länken för att komma till sidan om appen MyBorås. öppnas i nytt fönster

Om våra fritidsgårdar

I Borås finns ett stort antal fritidsgårdar och öppna ungdomsverksamheter för dig mellan 10–18 år. Till oss kan du som ung komma för att träffa vänner, lära känna nya människor, hitta på roliga saker, genomföra egna idéer och utveckla dig själv.

Våra olika lokaler erbjuder aktiviteter för musik, kreativt skapande, lek och sport. Du som ung är med och skapar innehållet i vår verksamhet. Ibland genomför vi resor och på loven kan du alltid delta i olika aktiviteter.

Gårdskort

För att delta i våra aktiviteter behöver du ett gårdskort. Kortet kostar 25 kronor per termin och är personligt.
Du köper kortet på en av våra fritidsgårdar/ungdomsverksamheter och kan sen använda det för att besöka alla andra i Borås.

Hos oss får det inte förekomma någon alkohol, narkotika, tobak eller doping. Vi jobbar tillsammans med våra besökare för att alla ska känna sig trygga hos oss, kunna delta och vara med och påverka våra aktiviteter.

För ungas bästa

Borås stad är medlem i olika samverkansorganisationer som stöttar i planering och uppföljning av vår öppna ungdomsverksamhet. Vi samarbetar med andra verksamheter, till exempel skola och bibliotek samt olika föreningar för att skapa en meningsfull fritid för alla unga i Borås.

Vi verkar för att främja social- och personlig utveckling hos unga. Vår personal har som uppgift att stötta och uppmuntra unga att bli aktiva deltagare i vår verksamhet och i samhället. Genom att arbeta med delaktighet och inflytande av unga uppmuntrar vi till jämställdhet, mångfald, kreativitet och engagemang.

Alla verksamheter

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fritidsgårdar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol