Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Våra internationella volontärer

Hej allihopa!

Här är vi, Katja och Csongor, volontärer som jobbar i den öppna ungdomsverksamheten på Norrbyhuset. Vi kom i början av maj, så vi har haft tid att bli bekväma.

Katja kommer från Finland och Csongor från Ungern. Att jobba som volontär betyder att vi gör nästan samma saker som de anställda: till exempel, vi spelar pingis, kort eller fyra i rad med ungdomar, hjälper dem med läxor eller bara pratar med dem. Vi har också möte och utbildningar som vi deltar i. Vi har flertal besökare varje dag, vilket gör stämningen livlig.

Jag, Katja, har tidigare studerat djurvård och senare ungdomsarbete i Finland. Jag älskar att planera och organisera så jag gillar mest att skapa aktiviteter och utveckla verksamheten genom möten. Jag valde att komma till Sverige för att lära mig svenska. På fritiden gillar jag att dansa och promenera i skogen med mina hundar. Jag hoppas också att jag kan koppla ihop mina intressen mer med mitt arbete i framtiden.

Csongor heter jag. Jag har pluggat sociologi och studerat journalistik och media i Budapest, Ungern. För några år sen var jag på en kurs på universitetet där vi pratade mycket om Sveriges välfärdssystem. Jag blev väldigt intresserad av det svenska samhället och hur integrationspolitiken funkar. Därför valde jag EVS i Borås och Norrbyhusets projekt. På fritiden gillar jag att undersöka om ungersk och svensk politik. I framtiden vill jag plugga vidare, kanske på ett PhD-program här i Sverige.

Hittills har vi haft många projekt (till exempel ungdomsutbyte, badresor, Finland och Ungern dag) och vi kommer att ha flera mer! Under hösten 2018 ska vi starta några nya projekt, till exempel:

  • “EVS Delicious” - som presenterar EVS-programmet genom mat
  • “Läsbro” - ett samarbete mellan biblioteket och ungdomsverksamhet
  • “FoodSharing” - som uppmuntrar att minska matslöseri. Vi kommer att ha en “FoodSharing point” på Norrbyhuset.

Vi tycker att Borås är en charmig liten stad med mycket konst och mångfald. Ungdomar har många möjligheter att skapa egna projekt - och så har vi! Det gör vårt internationella projekt så givande!

Hello everyone!

We are the EVS volunteers in Norrbyhuset. Katja is from Finland and Csongor is from Hungary. We can speak Swedish and English (on top of our mother tongues), so please feel free to come and talk to us anytime

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-11-29 15.18

Ändrad av:

Dela sidan: Våra internationella volontärer

g q n C

p

Kontakt