Meny

Meny

Våra EVS-volontärer

Har du någonsin undrat hur en vanlig arbetsdag för en fritidsledare i Borås ser ut?
Det gjorde Nacho och Anna innan de kom till Sverige!

Vi är EVS-volontärer, vi har bott i Borås sedan första september och vi började då att arbeta som volontärer på Öppen ungdomsverksamhet Sandared och Viskafors fritidsgård. Nacho är från Spanien och Anna kommer från Österrike - så säg gärna Hola och Hallo till oss!

Eftersom att våra hemländer, Spanien och Österrike, inte har lika mycket öppen ungdomsverksamhet som Sverige har, blev ert land vårt första val. Samtidigt hade vi båda andra skäl att välja detta projekt, till exempel att arbeta med barn. Det är precis vad vi gör med hjälp av våra erfarna arbetskollegor.
Våra uppgifter på båda fritidsgårdarna är ganska enkla men det krävs mycket ihärdighet och tålamod när en arbetar med barn mellan 10-18 år.

Låt oss ge dig några exempel så att du får en bättre inblick.
Regel numero uno: bli involverad med barn; underhålla dem på något sätt du kan, försök att engagera sig i dem på olika nivåer: spela kort, biljard, pingis och göra andra aktiviteter med besökarna, lyssna på dem, lära av dem ...Okej ... för att vara ärlig, det finns mer än bara en regel. Ändå är huvudbudskapet bakom: VARA med dem.Och det är vad vi försöker göra varje dag i ett år.

En del som vi tycker mycket om, eftersom vi anser att det är den förmodligen mest spännande uppgiften för vårt arbete, är att planera event och projekt för och med ungdomar. För att delta i utveckling och förbättring av Öppen ungdomsverksamhet Sandareds och Viskafors fritidsgård, ser vi till att vi skapar intressanta kvällar såsom talangshower, tjejkväll, bakdag, sportturnering och även utbytesveckor för svenska och spanska barn och mycket mer.

Vi ser fram emot en lyckad och glädjande tid och är glada att stanna här i Sverige för ett tag till.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-05-21 13.47

Ändrad av:

Dela sidan: Våra EVS-volontärer

g q n C

p

Kontakt