Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Hässleholmens förebildsgala 2020

På Hässleholmens Förebildsgala delade vi ut pris till personer som har gjort något bra för Hässleholmen.

Årets vinnare presenteras i december och vi inväntar folkhälsomyndighetens rekommendationer angående galans genomförande.

Vem vill du ska vinna pris?

Till årets förebildsgala på Hässleholmen? Du kan nominera/skicka in förslag på vilka/vilken du tycker.
Senast den 9 november vill vi ha ditt svar.

Kategorierna är:

Vill du veta vem som vann förra året, läs om dem nedan.

Årets ungdom

Vinnare: Farida Abow

Motivering:
Farida är en ungdom med ett stort hjärta. Hon ställer gärna upp för andra och hennes empatiska förmåga gör henne till en god förebild för alla på Hässleholmen. Med stort engagemang har hon arbetat för att skapa aktiviteter för tjejerna på området samt skapat förutsättningar för att de ungas röster hörs. Under det senaste året har Farida engagerat sig i miljösatsningen ”Hässleholmens Unga” där hon arbetar för trygghet och ett rent och snyggt Hässleholmen.

Årets Hässleholmare

Vinnare: Omar Jelow

Motivering:
Med sin trygga och engagerade personlighet sprider Omar en positivitet bland boende på Hässleholmen. Genom ISTK arbetar Omar med att stötta nyanlända, erbjuder läxhjälp och aktiviteter för barn och vuxna. Han inspirerar människor till att ta ansvar i vardagslivet genom att stödja i myndighetskontakter samt anordnar föreläsningar om aktuella ämnen och främjar gemenskap på området. Under årets gång har Omar varit aktiv inom projektet Kompass som arbetar mot psykisk ohälsa och våldsbejakande extremism.

Årets talang

Vinnare: Emil Jylhänlahti

  • Motivering:
    Under många år har Emil arbetat för att inspirera, motivera och aktivera barn och ungdomar genom BAIK. Med stort engagemang ser han möjligheter för alla barn och ungdomar, oavsett kön, ålder eller bakgrund, att utvecklas och stärka sin identitet. Under det senaste året har Emil varit drivande i att starta futsal för tjejer på elitnivå och utveckla tjejidrotten på samma villkor.

Årets miljöinsats

Vinnare: Hässleholmens Unga

Motivering:
Under två års tid har Hässleholmens Unga bidragit till ett renare och tryggare Hässleholmen. De har visat engagemang i trygghetsfrågor, arbetat för en hållbar miljö och varit delaktiga i områdesaktiviteter. Hässleholmens Unga har det senaste året utmärkt sig genom sitt engagemang för att området ska bli allt bättre att bo i.

Årets förening

Vinnare: Hässleholmens Intresseförening

Motivering:
Hässleholmens Intresseförening är en paraplyorganisation för Hässleholmens föreningar. Genom intresseföreningen kan föreningarna samverka för att möta framtidens utmaningar och göra Hässleholmen till ett område med en gemensam värdegrund, där trygghet och gemenskap är ledord. Under det senaste året har Intresseföreningen varit initiativtagare till att starta processen till ett eget föreningshus på Hässleholmen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-08 13.15

Ändrad av:

Dela sidan: Hässleholmens förebildsgala 2020

g q n C