Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Hässleholmens förebildsgala 2020

På Hässleholmens Förebildsgala delade vi ut pris till personer som har gjort något bra för Hässleholmen.
Årets vinnare presenteras i december på facebook och instagram.

Årets ungdom 2020

Vinnare: Abdiaziz Hassan och Abdirahman Eliye
Motivering: Det stod länge mellan två av områdets unga eldsjälar och Hässleholmen hade svårt att välja ut enbart en ungdom. Som en duo likt ”Piff och Puff” alltid tillsammans, har ni engagerat er ideellt och stöttat och aktiverat andra ungdomar i exempelvis idrottsskolan och fredagsgympan. Genom ert förhållningssätt har ni bidragit till det våldspreventiva arbetet på området och medverkat till en tryggare och trivsammare Hässleholmen.

Årets Hässleholmare 2020

Vinnare: Mikael Whal
Motivering: Du är förebilden som förutom att cykla på enhjuling och lösa rubiks kub bakom ryggen också uppmuntrar och gläder alla på Hässleholmen liten som stor, gammal som ung, oavsett nationalitet. Du är en positiv kraft som lever ditt liv med din familj på Hässleholmen. Här anordnar du parkfester med cirkustema, popcornmaskin och studsmatta! Du lagar barns cyklar utanför lägenheten, och övningskör med grannar. Du visar ett stort engagemang för området genom bland annat läsprojektet Ordpalatset och "East Side story" och bidrar därigenom till integration och en känsla av sammanhang för människor på Hässleholmen.

Årets talang 2020

Vinnare: Akil Hassan
Motivering: Med beskrivningar som Smart, Omtänksam, Hjälpsam, Social, Pålitlig och Pedagogisk har de boende på Hässleholmen röstat fram en mångfacetterad talang!
Du har visat engagemang i samhällsfrågor och integration och genom ditt skarpa intellekt delat med dig av din kunskap och erfarenhet till området. Med ett gott humör ställer du alltid upp och är en förebild för alla unga män på Hässleholmen. Hässleholmarna har talat: En legend som förtjänar all lycka!

Årets miljöinsats 2020

Vinnare: Hässleholmens Unga – Tjejgruppen
Motivering: Hässleholmens unga- Tjejgruppen har under två års tid bidragit till ett renare och tryggare Hässleholmen. Ni har visat engagemang i trygghetsfrågor, arbetat för en hållbar miljö och varit delaktiga i områdesaktiviteter genom Förebildsgalan och Borås online. Ni har värnat om utemiljön på Hässle Torg, Silverparken och runt Våglängdsgatan samt möjliggjort för fler ungdomar att engagera sig i sitt bostadsområde. Ni har bidragit till att göra Hässleholmen till en bättre boendeplats!

Årets förening 2020

Vinnare: Aktiva kvinnor
Motivering: Årets pris delas ut till en aktiv och engagerad förening! Med aktiviteter som internationella matlagningskvällar och olika studiecirklar kämpar ni för kvinnor som är isolerade och har det svårt. Ni hjälper Hässleholmsborna att ta del av det svenska samhället och arbetar aktivt för integration och en meningsfull fritid för kvinnor på Hässleholmen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hässleholmens förebildsgala 2020

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol