Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Årets förebilder 2019

På Hässleholmens Förebildsgala delade vi ut pris till personer som har gjort något bra för Hässleholmen. Nedan kan du löäsa om 2019 års förebilder.

Årets ungdom 2019

Vinnare: Farida Abow

Motivering:
Farida är en ungdom med ett stort hjärta. Hon ställer gärna upp för andra och hennes empatiska förmåga gör henne till en god förebild för alla på Hässleholmen. Med stort engagemang har hon arbetat för att skapa aktiviteter för tjejerna på området samt skapat förutsättningar för att de ungas röster hörs. Under det senaste året har Farida engagerat sig i miljösatsningen ”Hässleholmens Unga” där hon arbetar för trygghet och ett rent och snyggt Hässleholmen.

Årets Hässleholmare 2019

Vinnare: Omar Jelow

Motivering:
Med sin trygga och engagerade personlighet sprider Omar en positivitet bland boende på Hässleholmen. Genom ISTK arbetar Omar med att stötta nyanlända, erbjuder läxhjälp och aktiviteter för barn och vuxna. Han inspirerar människor till att ta ansvar i vardagslivet genom att stödja i myndighetskontakter samt anordnar föreläsningar om aktuella ämnen och främjar gemenskap på området. Under årets gång har Omar varit aktiv inom projektet Kompass som arbetar mot psykisk ohälsa och våldsbejakande extremism.

Årets talang 2019

Vinnare: Emil Jylhänlahti

  • Motivering:
    Under många år har Emil arbetat för att inspirera, motivera och aktivera barn och ungdomar genom BAIK. Med stort engagemang ser han möjligheter för alla barn och ungdomar, oavsett kön, ålder eller bakgrund, att utvecklas och stärka sin identitet. Under det senaste året har Emil varit drivande i att starta futsal för tjejer på elitnivå och utveckla tjejidrotten på samma villkor.

Årets miljöinsats 2019

Vinnare: Hässleholmens Unga

Motivering:
Under två års tid har Hässleholmens Unga bidragit till ett renare och tryggare Hässleholmen. De har visat engagemang i trygghetsfrågor, arbetat för en hållbar miljö och varit delaktiga i områdesaktiviteter. Hässleholmens Unga har det senaste året utmärkt sig genom sitt engagemang för att området ska bli allt bättre att bo i.

Årets förening 2019

Vinnare: Hässleholmens Intresseförening

Motivering:
Hässleholmens Intresseförening är en paraplyorganisation för Hässleholmens föreningar. Genom intresseföreningen kan föreningarna samverka för att möta framtidens utmaningar och göra Hässleholmen till ett område med en gemensam värdegrund, där trygghet och gemenskap är ledord. Under det senaste året har Intresseföreningen varit initiativtagare till att starta processen till ett eget föreningshus på Hässleholmen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Årets förebilder 2019

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol