Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Verksamheter i huset

Norrbyhuset är en plats med flera olika verksamheter i samma hus. Hos oss hittar du aktiviteter för alla åldrar och intressen, samt har chans att själv utforma aktiviteterna tillsammans med personalen.

Biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På vårt bibliotek hittar du ett stort urval av böcker, såväl skönlitteratur som facklitteratur. Vi har ett brett utbud av böcker på flera olika språk och våra bibliotekarier hjälper gärna till att hitta rätt. I biblioteket kan du som har bibliotekskort använda våra datorer, skriva ut och kopiera papper samt scanna kopior.

Öppen ungdomsverksamhetöppnas i nytt fönster
Vi skapar verksamhet tillsammans med och för unga. Vi riktar oss till dig som går i årskurs 4 och uppåt. Hos oss kan du få coachning i att genomföra dina egna projekt, och göra verklighet av både små och stora idéer.

Hos oss kan du bland annat spela spel och pyssla, delta i aktiviteter, läsa läxor, umgås med vänner och personal. Varje fredagskväll har vi sportaktiviteter i Almåshallen.

Projektkontoröppnas i nytt fönster

Varje tisdag kl. 17.00-21.00 erbjuder vi projektkontor. Då kan du som är mellan 16-25 år få inspiration om utbildningar, jobb, volontärutbyte, delta i temakvällar och arrangemang. Vi hjälper dig även att själv starta igång egna projekt och du kan även söka pengaröppnas i nytt fönster för att kunna genomföra dina idéer.

På Projektkontor har du möjlighet att få stöd och hjälp att åka iväg på äventyr i Europa genom europeisk volontärtjänst (EVS) eller genom ett ungdomsutbyte.

Medborgarservice

Behöver du fylla i blanketter, överklaga beslut eller kontakta någon myndighet? Vi kan hjälpa dig med det mesta och om vi inte kan själva försöker vi hitta kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare. Förutom dessa tider hjälper vi till med kortare ärenden i mån av tid under hela dagen.

Samhällsvägledning
Fredag 13-15

Du som är nyanländ eller etablerad invandrare kan få hjälp med samhällsvägledning som ger råd och information om olika områden inom kommunen. Till exempel fylla i blanketter som berör kommunal verksamhet eller förmedla kontakter.

Café
Vårt café ligger i Norrbyhuset och här kan du köpa nybakta godsaker, lättare lunch, varma och kalla drycker. Besök oss gärna för att läsa tidningen, umgås med vänner samt samtala med vår personal på plats. Hos oss kan du betala med swish, kort och kontanter.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-10-18 16.34

Ändrad av:

Dela sidan: Verksamheter i huset

g q n C

p

Kontakt