Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Verksamheter i huset

Norrbyhuset är en plats med flera olika verksamheter i samma hus. Hos oss hittar du aktiviteter för alla åldrar och intressen, det finns också möjlighet att själv utforma aktiviteterna tillsammans med personalen.

Biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På vårt bibliotek hittar du ett stort urval av böcker, såväl skönlitteratur som facklitteratur. Vi har ett brett utbud av böcker på flera olika språk och våra bibliotekarier hjälper gärna till att hitta rätt. I biblioteket kan du som har bibliotekskort använda våra datorer, skriva ut och kopiera papper samt scanna kopior.

Öppen ungdomsverksamhetöppnas i nytt fönster
Vi skapar verksamhet tillsammans med och för unga. Vi riktar oss till dig som går i årskurs 4 och uppåt. Hos oss kan du få coachning i att genomföra dina egna projekt, och göra verklighet av både små och stora idéer.

Hos oss kan du bland annat spela spel och pyssla, delta i aktiviteter, läsa läxor, umgås med vänner och personal. Varje fredagskväll har vi sportaktiviteter i Almåshallen.

Projektkontoröppnas i nytt fönster

Varje tisdag kl. 17.00-21.00 erbjuder vi projektkontor. Då kan du som är mellan 16-25 år få inspiration om utbildningar, jobb, volontärutbyte, delta i temakvällar och arrangemang. Vi hjälper dig även att själv starta igång egna projekt och du kan även söka pengaröppnas i nytt fönster för att kunna genomföra dina idéer.

På Projektkontor har du möjlighet att få stöd och hjälp att åka iväg på äventyr i Europa genom europeiska Solidaritetskåren (ESC) eller genom ett ungdomsutbyte.

Medborgarservice och Samhällsvägledning

Behöver du fylla i blanketter, överklaga beslut eller kontakta någon myndighet? Vi kan hjälpa dig med det mesta och om vi inte kan själva försöker vi hitta kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare. Du som är nyanländ eller har bott i Sverige ett tid kan även få hjälp med samhällsvägledning, som ger råd och information om olika områden inom kommunen.

Café
Vårt café ligger i Norrbyhuset och här kan du köpa nybakta godsaker, lättare lunch, varma och kalla drycker. Besök oss gärna för att läsa tidningen, umgås med vänner samt samtala med vår personal på plats. Hos oss kan du betala med swish, kort och kontanter.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-05-29 12.01

Ändrad av:

Dela sidan: Verksamheter i huset

g q n C