Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Välfärdsbiblioteket

Välfärdsbiblioteket är till för att du ska kunna leva ett aktivt, tryggt och självständigt liv. Du som är senior kan besöka välfärdsbiblioteket för att inspireras och lära dig mer om välfärdsteknik.

Du kan låna hem och testa exempelvis medicinpåminnare, sensorlampa, fjärrstyrda eluttag, förstoringsglas med lampa och nyckelhittare innan du köper dem. Du kan få råd och stöd med vad som kan underlätta för dig i din vardag. I välfärdsbibilioteket finns också ett visningsrum där du kan titta på olika typer av välfärdsteknik och prova sådant som inte går att låna hem.

Här kan du också få information om utbudet av sociala, hälsofrämjande och digitala aktiviteter samt få rådgivning, vägledning och stöttning.

Välfärdsbiblioteket finns på Mötesplats Centrum på Engelbrektsgatan 2 i centrala Borås.

Olika exempel på välfärdsteknik

På bordet syns olika exempel på välfärdsteknik, som du kan få låna hem och prova. Det är till exempel nyckelfinnare, förstoringsglas med belysning, timer, medicinpåminnare med fack för medicin, aktivitetsklocka, sensorlampa och fjärrstyrda eluttag.

Hus och person

Öppettider

  • Måndagar kl 13.00-16.00
  • Tisdagar: stängt
  • Onsdagar stängt
  • Torsdagar kl 10.00-12.00 (Syn- och hörselinstruktör)
  • Fredagar kl 10.00-12.00

Vill du komma en annan tid eller att vi ska ta kontakt med dig? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och kommer överens om en lämplig tid. Skriv i antingen telefonnummer eller e-postadress. Om du fyller i din e-postadress får du en bekräftelse i din e-post.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Välfärdsbiblioteket

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender