Meny

Meny

Simskolor/simutbildning

Vi vill att alla ska känna sig säkra vid och i vattnet. Att veta att du klarar dig om du av någon anledning kommer under vattenytan.

Välkommen på simskola hos oss på Stadsparksbadet.

Tisdag 19/2 kl 10.00 släpper vi nya platser till kurser som startar 6/3. 15 gånger.

Måndag/Onsdag 15.05-15.35 Doppingen
Måndag/Onsdag 15.40-16.10 Grodan
Måndag/Onsdag 16.15-16.45 Doppingen
Måndag/Onsdag 16.50-17.20 Grodan
OBS! Dessa tider är två gånger per vecka, totalt 15 gånger.

För barn födda 2014 eller tidigare.
Välkommen med din anmälan på https://simskola.boras.se/memberslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Börja med att registrera ett konto. Ett bekräftelsemail ska komma till e-posten du valt (det kan dröja en stund!) då klickar du på länken och väljer lösenord. Här lägger du också till dina barn under din profil. Sedan måste du logga ut igen och gå tillbaka till startsidan och logga in på nytt under Simskolebokning. Var noga med att du väljer simkurs på rätt bad!

Vår simskola är kunskapsbaserad. Detta innebär att det är viktigt att Du som förälder noggrant läser igenom vilken grupp som passar just Ditt barn, allt för att få till en så bra simundervisning som möjligt.
Vi förbehåller oss rätten att erbjuda en annan grupp i där det finns plats som bättre motsvarar barnets förutsättningar om han/hon är anmäld i fel grupp.
Man får anmäla sitt barn till simskolan (dopping, groda eller säl) från det år barnet fyller fem år. Det innebär alla som är födda under 2014 för kommande termin.

Babysim
För barn mellan 0-2 år har vi babysim. Barnet ska vara minst 3 månader för att kunna deltaga. Någon övre åldersgräns finns inte, det är aldrig för sent att börja simma med ditt barn!
Vi har både nybörjarkurs och fortsättningskurs. Man kan endast anmäla sig till fortsättningskurs om man gått nybörjarkurs.
Tillsammans med ditt barn får ni en mysig stund tillsammans i vattnet. Målet med undervisningen är att barn och vuxna ska bli trygga och säkra i vattnet. Barnet får tidigt lära sig respekt för vattnet på ett lustfyllt sätt kombinerat med övningar och sång.

Torsdag 14.30-15.05 Nybörjare
Torsdag 15.10-15.40 Fortsättning
Torsdag 15.45-16.15 Nybörjare

Minisim
Minisim nybörjare är för barn mellan 2-4 år. Här badar vi tillsammans med en vuxen på för barnet djupt vatten. Här finns inga krav på förkunskaper utan vi utforskar vattnets underbara miljö på ett tryggt sätt tillsammans med den vuxne.

Minisim fortsättning får barn som är födda 2015 eller tidigare vara med. Detta är den första gruppen där barnen klarar sig utan vuxen. Det innebär att barnen jobbar tillsammans med en simlärare för att nå en så god vattenvana som möjligt. Vi försöker lära barnen att förflytta sig i vattnet på olika sätt.

Torsdag 16.20-16.50 Nybörjare
Torsdag 16.55-17.25 Fortsättning

Simskola
För barn från 5 år har vi simskola. Alla barn som är födda 2014 har möjlighet att vara med.
Observera! Läs noga igenom vad varje grupp har för inriktning och kunskapskrav.
Vi inriktar oss på bröstsim men även vattenvana och vattensäkerhet.

Doppingen
För doppingen krävs att man är född 2014 eller tidigare. I denna gruppen jobbar vi med målsättningen att barnen ska få en god vattenvana och klara av simmärket doppingen;

"Eleven ska titta under vattnet tre gånger, dyka under en rockring eller liknande tre gånger samt hoppa från bassängkant eller liknande tre gånger."

Samt Krabban Blå;

"Eleven ska, utan flythjälpmedel, lämna kant eller vuxen genom att falla framåt, i för eleven djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till utgångsläget. Detta upprepas tre gånger."

Grodan
För grodan är kunskapskraven förutom att barnet är född 2014 eller tidigare att man uppnår målen för Doppingen och Krabban Blå. Barnet har god vattenvana.
Skulle barnet inte uppnå målen förbehåller vi oss rätten att där det finns plats erbjuda en annan grupp som bättre motsvarar barnets förutsättningar.
I grodan arbetar vi med målsättningen att barnen ska gå från god vattenvana till att kunna sätta ihop armtag och bentag för att börja simma samt uppfylla kraven för kunskapsbevisen Silvergrodan och Grodan Rygg Blå.

Sälen
För sälen ska barnet ha klarat av SLS första märke för simning som är Silvergrodan;

"Hoppa från bassängkant eller brygga på grunt vatten. Doppa hela huvudet under vattnet och ta upp ett föremål på botten. Simma 10 meter bröstsim på grunt vatten."

Samt Grodan rygg blå;

"Hoppa från bassängkant eller brygga på grunt vatten. Simma 10 meter ryggsim med bröstbentag och liksidigt armtag."

Vuxensimskola
För dig som inte lärt dig simma som barn eller känner dig osäker och rädd i vattnet är du välkommen till vår vuxensimskola. Tisdag har vi fortsättningskurs för dig som redan kan lite av grunderna och vill träna mer.
Torsdag har vi nybörjarkurs, inga förkunskapskrav.

Tisdag 19.45-20.15 Fortsättning
Torsdag 19.45-20.15 Nybörjare

Crawlskola
För dig som redan kan simma bröstsim och vill utveckla dig ännu mer passar crawlskola bra. Du ska ha god vattenvana och kunskapskrav att vara simkunnig vilket innebär;

"Hoppa eller falla i vattnet, få huvudet under ytan och därefter simma 200 meter i en följd varav 50 meter ska vara på rygg."

Måndag 19.15-19.45 Nybörjare
Måndag 19.50-20.20 Fortsättning

Onsdag 19.15-19.45 Nybörjare

Pris
Babysim 1600 kr/termin + badavgift för föräldrar
Barn 1000 kr/termin inklusive badavgift
Ungdom 1100 kr/termin inklusive badavgift
Vuxen 550 kr/termin + badavgift

Terminstart vecka 2.

För mer information ring 033-35 73 99.

Senast ändrad: 2019-02-19 11.30

Ändrad av:

Dela sidan: Simskolor/simutbildning

g q n C