Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Throwback Thursday: The Matrix (20-årsjubileum)

Scifi-vecka på Röda Kvarn! ”What is the Matrix?” Nu firar vi 20-årsjubileet av den moderna sciencefiction-klassikern ”The Matrix” med en engångsvisning på bio! När filmen hade premiär 1999 blev den omedelbart ett kultförklarat fenomen med sin intelligenta actionunderhållning och energi delvis hämtad ur millenniumskiftets teknikoro. Välj det röda pillret och följ med ner i kaninhålet på Röda Kvarn till en visuellt banbrytande värld av nyskapande specialeffekter, kampsportsinfluerad Hong Kong-action, tajta läderbrallor och snajdiga solbrillor. Och kom ihåg: ”There is no spoon.”

Köp biljett (torsdag 28/11 klockan 19).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (specialvisning, 10-kuponger gäller ej). Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i kassan. Med reservation för slutsålt.

Borås Bio Röda kvarn

Tid: 2019-11-28 19.00
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

 

Om filmen
Neo (Keanu Reeves) är en hacker som upptäcker sanningen om verkligheten – att allt vi ser i själva verket är en datorsimulering för att dölja det faktum att världen är ett förslavat ödeland under maskinernas herravälde. Nu måste Neo välja om han vill fortsätta att leva i förnekelse – eller vakna upp i den riktiga världen och kämpa för mänsklighetens överlevnad.

Om Throwback Thursday
The Matrix visas inom Röda Kvarns Throwback Thursday-koncept, med visning av utvalda kultklassiker ett par gånger per säsong. Arrangemanget är en så kallad Guldpusselkväll, vilket innebär att det är gratis för alla med kulturkortet Pussel och 2 pusselbitar. Guldpusselbesökare kan endast få sin gratisbiljett i kassan på plats på biografen.

Filmfakta

Regi: Lilly & Lana Wachowski
Medverkande: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss m fl
Land: USA
År: 1999
Censur: Från 15 år
Längd: 136 minuter
Biljetter: 100 kronor (specialvisning, 10-kuponger gäller ej) Köp biljett (torsdag 28/11 klockan 19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trailer

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2019-10-23 16.40

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-01] Throwback Thursday: The Matrix (20-årsjubileum)

g q n C