Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Utbildning och förskola

I Borås Stad finns cirka 80 förskolor och ett 40-tal grundskolor och grundsärskolor. Vi har också fritidshem, kulturskola, gymnasieskolor och vuxenutbildning. På de här sidorna kan du läsa om de olika pedagogiska verksamheterna.

Barn leker i en sandlåda

Förskola
I förskolan får barnen möjlighet att utveckla språk, räkneförmåga, motorik och social förmåga. Lek, musik och skapande ligger till grund för barnens utveckling.

Tecknade skolbyggnader mot en mörkblå bakgrund

Grundskola
I Borås Stad finns ett 40-tal grundskolor och två grundsärskolor. De allra yngsta eleverna går i förskoleklass. Vi har också fritidshemsverksamhet och ett centrum för flerspråkigt lärande.

studentmössor

Gymnasieskola
I Borås finns fyra kommunala gymnasieskolor samt gymnasiesärskola. Skolorna erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram med olika inriktningar och profiler.

Dator

Vuxenutbildning
Utbildningar anpassade till vuxna. Du kan studera kurser på dagtid, kvällstid eller på distans och du gör själv upp din studieplan och kan anpassa din utbildning efter dina förutsättningar.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utbildning och förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender