Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ansökan till kulturskolan

Kul att du vill söka till Borås kulturskola! Vi erbjuder kurser i konstnärliga ämnen som musik, teater, dans, bild & form, foto & film, textil & design och cirkus. Under kursutbud Öppnas i nytt fönster. kan du ta del av våra olika ämnen och kurser.

Kika gärna in i vår kurskatalog för att se vilka lediga platser vi har nu!


För dig som vill ansöka till kulturskolan

Borås Kulturskola är i första hand till för barn och unga folkbokförda i Borås Stad. I mån av plats antas även vuxna. Undervisningen är i första hand förlagd till någon av våra tre utbudspunkter, Kulturskolan på Simonsland, Musikens hus i Fristad och Hässlehuset på Hässleholmen. Vi bedriver även verksamhet på vissa av kommunens grundskolor.

Sök i kursktalogen och lägg till önskad kurs där vi har lediga platser och sedan registrerar du dig:

  • Du behöver svenskt personnummer och måste vara över 18 år för att registrera dig.
  • Du som vårdnadshavare eller myndig registrerar dig via elevsystemet StudyAlong Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • När du som vårdnadshavaren eller myndig skapat ditt konto lägger du till barn via ”Min sida” för att ge eleven ett eget konto. Myndig lägger till sig själv som barn.
  • Har du skyddade uppgifter kontaktar du kulturskolan för hjälp med registreringen.
  • Är du god man eller förvaltare åt en elev skapar du ett konto åt dig själv och kontaktar sedan kulturskolan som hjälper dig koppla barnet till ditt konto.

Se gärna gärna våra Frågor & svar som finns i menyn för mer information.

För dig som har ansökt till kulturskolan

Om du har ansökt till kulturskolans kurser i vårt gamla elevsystem men inte blivit antagen än behöver du inte registrera dig i nya elevsystemet. Vi har sparat er ansökan. När vi kan erbjuda plats kontaktar vi er. Du är även välkommen att söka till nya kurser i vår kurskatalog!

Antalet sökande är ibland fler än antalet lediga platser. Barn och ungdomar som inte redan är antagna i en kurs prioriteras.

För redan antagna elever

Som vårdnadshavare behöver du registrera dig i det nya systemet som heter StudyAlong. Registreringen gäller endast för redan antagna elever. Registrera dig här! Länk till annan webbplats.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ansökan till kulturskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender