Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Frågor om Borås Kulturskola

Vad kostar det att gå på Borås Kulturskola?

  • 300:- Terminsavgift Musik/dans/drama/cirkus
  • 500:- Terminsavgift kreativt skapande
  • 700:- Terminsavgift fördjupningsprogrammet
  • 400:- Terminsavgift vuxen - kör/orkester
  • 800:- Terminsavgift vuxen – ordinarie kurs
  • 200:- Instrumenthyra per termin och instrument
  • 500:- Förseningsavgift om lånat/hyrt instrument inte återlämnats i tid

Avgiftsfritt:

  • En kurs första året efter Kulåret (det läsåret barnet är 8 år)
  • Orkester/ensemble/kör - Om du redan är elev hos oss kostar inte din medverkan i dessa grupper någonting. I annat fall betalar du en terminsavgift enligt ovan
  • Filialkurser

Kulturskolans avgifter anges i svenska kronor (SEK) utan moms och gäller per kurs och deltagande elev.

Hur betalar jag för en kurs?

Du betalar när du har bokat en kurs i StudyAlong, vid betalning kan du välja bankkort, swish eller faktura.

Saknar du en faktura?

Du kan vända dig till Borås Kulturskola för att få en kopia. Kontakta kulturskolan@boras.se.
OBS: En obetald faktura gäller inte som avbokning.

Vad är filialkurs och vilka är filialskolorna?

Filialkurs är kurser som kulturskolan erbjuder avgiftsfritt på 8 skolor i kommunen i direkt anslutning till skoldagens slut. Våra filialskolor är Hestra Midgårdskolan, Byttorpskolan, Särlaskolan, Sjöboskolan, Erikslundskolan, Fjärdingskolan, Bodaskolan och Ekarängskolan. Observera att du måste gå på en av dessa skolor för att få delta i verksamheten.

Vad gäller för filialerna?

Undervisningen kan variera något mellan de olika filialerna. Bara de som går på respektive filialskola får ta del av undervisningen som sker i anslutning till skoldagens slut. Filialerna riktar sig mot elever i årskurs 2-6.

Hur förlänger jag min kurs?

Du som redan är elev på Kulturskolan får ett kurserbjudande på "Mina sidor" i StudyAlong. Denna kurs måste du godkänna inom angiven svarstid för att säkra din plats inför kommande termin.

Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin.

Ångerrätt och avbeställning

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Om du ångrar ditt köp av kurs måste du avboka kursen via ditt konto i StadyAlong. Du loggar in på kontot som myndig elev eller vårdnadshavare och väljer den aktuella kursen. Klicka sedan på "Avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare.

Hur meddelar jag när mitt barn är sjukt eller frånvarande?

Du meddelar er frånvaro i iRummet och trycker på "anmäl frånvaro".

Vad händer vid upprepad frånvaro som ej meddelats?

Vid utebliven anmälan/kontakt om frånvaro vid upprepade tillfällen kommer kulturskolan kontakta vårdnadshavare. Om svar uteblir trots försök till kontakt vid tre separata tillfällen, avslutas kursen och erbjuds till annan sökande. Om kurs avslutas på grund av upprepad frånvaro, kvarstår fakturan då den avser administrativa avgifter.

Inställda lektioner

Lärarledda inställda lektioner meddelas eleverna och/eller vårdnadshavare via StudyAlong, sms och/eller e-post. Det är därför viktigt att alla elever och vårdnadshavare har fyllt i aktuella kontaktuppgifter på ”Min sida” i StudyAlong. Byter du kontaktuppgifter under tiden ni är kund – vänligen uppdatera även dessa.

Inställd kurs

Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs för läsåret. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Obs detta avser kurs och inte enstaka kurstillfällen.

Vad har Borås Kulturskola för läsårstider?
Vi följer grundskolans läsårstider. Om det är studiedag på din skola är det inte säkert att det är studiedag på kulturskolan, så hör med din lärare.

Om våra lärare

De flesta av Borås Kulturskolas tillsvidareanställda medarbetare har en pedagogisk utbildning utöver sin konstnärliga spets, bredd eller tidigare erfarenhet av yrket som motsvarar de behörighetskrav som kulturskolan har för att tillgodose de kompetenser som krävs för verksamheten.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Frågor om Borås Kulturskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender