Meny

Meny

Bild och form

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för bild och form, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre utbildningar inom bild och form. 

Fördjupningsprogrammet i Bild och form söker du tidigast våren du går i åk 7. Du kan söka fördjupningsprogrammet även i högre årskurser.

Terminsavgift 700 kr. Materialkostnad 200 kr per termin.

Innan sommarlovet får du veta om du kommit in på fördjupningsprogrammet. 

Kursbeskrivning

  • Huvudämne i Bild och form eller Serieteckning
  • Öppen ateljé, 2 h i veckan. Ateljén är öppen för dig och du har tillgång till din lärare. Under detta pass kan du komma och gå som du känner utifrån den tid du kan och behöver.Du arbetar självständigt med egna idéer och projekt eller fortsätter med arbetet från bildlektionen. En av våra bildlärare finns tillgänglig i ateljén. 
  • Fördjupningslektion med fördjupningselever från de andra bildämnena. Vi arbetar i block med kortkurser i olika material och tekniker. Löpande arbetar vi med en skissbok i gelstaltning med ett tema per termin eller läsår. 

I upplägget ingår att man deltar i Kulturskolans utåtriktade verksamhet, och för fördjupningsprogrammet i Bild och form innebär det att man är engagerad i vårsalongen. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningslinjen nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.  

Arbetsprov

För att få gå på fördjupningsprogrammet krävs det att du lämnar ett arbetsprov som du delvis förberett hemma och tillsammans med din lärare på lektionstid. Arbetsprovet kan vara en teckning eller målning i valfritt material, som monteras på A3-kartong. Mer information kommer!

Senast ändrad: 2019-03-15 15.21

Ändrad av:

Dela sidan: Bild och form

g q n C