Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Bild och form

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för bild och form, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre utbildningar inom bild och form. Fördjupningsprogrammet i Bild och form söker du tidigast våren du går i åk 8. Du kan söka fördjupningsprogrammet även i högre årskurser. Innan sommarlovet får du veta om du kommit in på fördjupningsprogrammet. 

Terminsavgift 700 kr. 
Materialkostnad 200 kr per termin.

Kursbeskrivning

  • Du deltar i din vanliga bildgrupp.
  • Fördjupningslektion, 1 h/vecka där vi fördjupar oss inom olika områden och tekniker.
  • Öppen ateljé, 2 h/veckan. Ateljén är öppen för dig och du har tillgång till din lärare. 
  • Under detta pass kan du komma och gå som du känner utifrån den tid du kan och behöver.Du arbetar självständigt med egna idéer och projekt eller fortsätter med arbetet från bildlektionen. En av våra bildlärare finns tillgänglig i ateljén. 

I upplägget ingår att man deltar i Kulturskolans utåtriktade verksamhet. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningslinjen nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.  

Arbetsprov

För att få gå på fördjupningsprogrammet krävs det att du lämnar ett arbetsprov som du delvis förberett hemma och tillsammans med din lärare på lektionstid. Arbetsprovet kan vara en teckning eller målning i valfritt 

material, som monteras på A3-kartong. Fyll i blanketten som du får av din lärare och fäst på baksidan av ditt arbetsprov. Lämna in arbetsprovet till din bildlärare.

 

Senast ändrad: 2019-04-15 12.50

Ändrad av:

Dela sidan: Bild och form

g q n C