Meny

Meny

Dans

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för dans, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre dansutbildningar. 

Fördjupningsprogrammet söker du tidigast våren du går i åk 6. Du kan söka fördjupningsprogrammet även i högre årskurser.

Terminsavgift 700 kr. 

Innan sommarlovet får du veta om du kommit in på fördjupningsprogrammet. 

Kursbeskrivning

  • Du deltar i din vanliga dansgrupp.
  • Fördjupningsektion som håller högre tempo jämfört med den vanliga danslektionen och bl.a fördjupar sig mer i tekniska detaljer. 90min/vecka. Fördjupningsprogrammets fokus ligger på Jazz, men inslag av modern/nutida dans och street förekommer.
  • I upplägget ingår att man deltar i kulturskolans utåtriktade verksamhet och ställer upp och uppträder vid förfrågan. Målet för kursen är bl.a färdighetsträning och fler uppträdanden. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningslinjen nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.  

Inträdesprov

För att få gå på fördjupningsprogrammet krävs det att du gör ett inträdesprov. Provet består av en intervju, plus att du deltar i en danslektion där lärare fokuserar speciellt på dina kunskaper. Juryn består av personal på kulturskolan. Inträdesprovet sker i maj eller juni.

Senast ändrad: 2019-03-15 15.20

Ändrad av:

Dela sidan: Dans

g q n C