Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Dans

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för dans, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre dansutbildningar. Fördjupningsprogrammet söker du tidigast våren du går i åk 6 men du kan även söka fördjupningsprogrammet i högre årskurser. Efter sommarlovet görs inträdesprov. Terminsavgift 700 kr. 

Kursbeskrivning

Du deltar i din vanliga dansgrupp och två fördjupningslektioner. Fördjupningsektionerna håller högre tempo jämfört med den vanliga danslektionen och man fördjupar sig mer i tekniska detaljer. 2 x 90min per vecka. Fördjupningsprogrammets fokus ligger på Street och Modern dans men Jazz och andra stilar förekommer. 

I upplägget ingår att man deltar i kulturskolans utåtriktade verksamhet och ställer upp och uppträder vid förfrågan. Målet för kursen är bl.a färdighetsträning och fler uppträdanden. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningslinjen nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.

Inträdesprov
För att få gå på fördjupningsprogrammet krävs det att du gör en audition. Audition delas in i tre delar: Danslektion, intervju och en egen koreografi på max 1 minut till en bestämd låt. Fråga din danslärare hur du kan förbereda dig för audition på bästa sätt! 

Ansökan till fördjupningsprogrammet
Ansökan till fördjupningsprogrammet sker endast via blankett som du får av din lärare. Lämna blanketten ifylld till din lärare.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Dans

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol