Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Musik

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för musik, övar regelbundet på ditt instrument/sång och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre musikutbildningar. Fördjupningsprogrammet söker du tidigast våren du går i åk 6. Du kan söka fördjupningsprogrammet även i högre årskurser. Terminsavgift 700 kr. 

Innan sommarlovet får du veta om du kommit in på fördjupningsprogrammet. 

Kursbeskrivning

  • Huvudämne 40min/vecka. 
  • Ackordsinstrument 20min/vecka.
  • Spelar du redan ett ackordsinstrument som huvudämne får du välja valfritt biinstrument eller musikproduktion. 
  • Du deltar i minst en ensemble ledd av lärare. 
  • Musikteori ingår i gymnasiefördjupningen, valbart för dig i högstadiefördjupningen.

I fördjupningsprogrammet i Musik ingår att man ställer upp i Kulturskolans utåtriktade verksamhet och spelar vid förfrågan. Redovisning och resultat av studierna redovisas i form av ett uppspel i slutet av läsåret. Du får då feedback från en lärarjury. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningsprogrammet nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.   

Uppspelning

För att få gå på fördjupningsprogrammet krävs det att du gör en uppspelning som du förbereder tillsammans med din lärare. Uppspelningen sker i maj eller juni. I samband med uppspelningen kommer vi också ha en kortare intervju.

Ansökan till fördjupningsprogrammet

Ansökan till fördjupningsprogrammet sker endast via blankett som du får av din lärare. Lämna blanketten ifylld till din lärare.

Senast ändrad: 2019-04-15 12.34

Ändrad av:

Dela sidan: Musik

g q n C