Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Här finns vi

Borås Kulturskola erbjuder kurser i konstnärliga ämnen
för dig som är barn och ungdom i Borås. Förutom på de utbudspunkter och filialskolor som presenteras nedan erbjuder vi också undervisning på vissa grundskolor i kommunen.

Våra tre utbudspunkter

Kulturskolan på Simonsland

Sedan höstterminen 2018 finns vi i nyrenoverade lokaler på Simonsland. Huset har 4 våningar som är färgkodade för att du lätt ska hitta till din lektion. På entréplan, som är gula våningen kan du lyssna på konserter i Scenrummet eller ta del av en öppen aktivitet i foajén. Vidare upp i huset har vi undervisning i sång, kör, instrument och orkester, teater, dans, cirkus, bild och form, textil och design samt foto, film och animation.

Mer om kursutbudet

 

Musikens hus i Fristad

Musikens hus i Fristad en del i Borås Kulturskola. Om du går på någon av Sparsörskolorna, Gula skolan, Asklandaskolan, Bredaredskolan, Borgstenaskolan eller Fristadskolan kommer du i första hand att bli erbjuden en plats på Musikens Hus eller din skola om du söker till något av de ämnen som finns där.

Där erbjuds undervisning i sång och vissa instrument. Som elev i Fristad har du också möjlighet att sjunga i kör eller delta i ensemble/orkester.

Till kurserna på Musikens Hus söker du på samma sätt som till övrig undervisning på Borås Kulturskola. Du söker i första hand ämnet och blir placerad utifrån var du går i skolan, alternativt var du bor.

Kulturskolan på Hässlehuset

Hässlehuset ligger vid Hässle torg, en plats där du ska känna gemenskap och delaktighet. Där är kulturskolan en del av ett större sammanhang av olika verksamheter; kulturskola, bibliotek, öppen ungdomsverksamhet och medborgarservice under samma tak för alla åldrar. I kulturskolans del finns danssal, orkestersal, ateljé för bild och form och undervisningsrum/grupprum och flera av kulturskolans kurser är förlagda här.

Om du går på Fjärdingskolan eller Bodaskolan kan du ta del av ett särskilt utbud på Hässlehuset. Läs mer om utbudet nedan.

 

Filialer

Om du går på någon av filialskolorna; Hestra Midgårdskolan, Byttorpskolan, Särlaskolan, Erikslundskolan, Sjöboskolan, Fjärdingskolan, Ekarängskolan eller Bodaskolan kommer du i första hand att bli erbjuden en plats på våra filialer.

Borås Kulturskolas lärare kommer till din skola på fritidstid och det kostar inget för dig som elev att delta eller hyra instrument. 

Eftersom utbudet varierar något är det bäst att söka på skolans namn för att hitta de valbara ämnena.

När du ansöker till våra kurser skapar du ett konto via vår E-tjänst nedan. Se till att hålla kontaktuppgifterna uppdaterade så att vi kan komma i kontakt!

Till våra filialer anmäler du dig på samma sätt som till övriga kurser, på webben via vår E-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

l

Självservice

Ansökan och Min sida


Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-04-23 16.19

Ändrad av:

Dela sidan: Här finns vi

g q n C