Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Instrumentuthyrning

Här hittar du information om att hyra stråk- och blåsinstrument.De flesta orkesterinstrumenten finns att hyra när man blivit antagen som elev. Stråkinstrument i småstorlekar hyr vi ut, men när man kommer upp till helstorlek är det önskvärt att eleven skaffar eget instrument. Även blåsinstrumenten finns att hyra så att man i lugn och ro hinner känna efter att man trivs med sitt instrumentval innan man köper ett eget. När det gäller de riktigt dyra instrumenten som t.ex. valthorn, tuba, oboe, fagott och kontrabas har vi en längre hyresperiod.
Kulturskolans lärare hjälper gärna till med att prova och lyssna i samband med instrumentköpet.

Observera att instrument återlämnas inom en vecka om du slutar på din kurs. Du behöver inte lämna tillbaka instrumentet över skolloven om du ska fortsätta att spela.

Instrumenthyra

Instrumenthyran är för närvarande 200 kr/termin som debiteras tillsammans med terminsavgiften.

Utlämning

Instrumenten hämtas och lämnas hos oss på Skaraborgsvägen 1B på måndagar mellan kl 14-18. Utlämning av instrument sker efter överenskommelse med ansvarig lärare. Kontakta Birgitta Yman vid hämtning och lämning, efter överenskommelse med din lärare.

Om olyckan är framme

Låntagaren ansvarar för att instrumentet endast används av låntagaren själv.
Instrumentet är ömtåligt och ska hanteras med försiktighet. Om skolan finner att eleven hanterat eller förvarat instrumentet på fel sätt ska det omedelbart återlämnas. 
Vid slarv eller oaktsamhet som orsakar skada ska låntagaren betala reparationskostnaden.
Alla reparationer ombesörjes av skolan.

Senast ändrad: 2019-04-12 15.23

Ändrad av:

Dela sidan: Instrumentuthyrning

g q n C