Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Cirkus

Här kan du läsa om vad cirkus innebär på Borås Kulturskola. Cirkus kommer i många former och vi arbetar med nycirkus. Nycirkus är en konstform då man gör föreställningar som berättar historier i samarbete med inslag av dans, teater, musik och poesi. I nycirkus uppträder inga djur och därför spelas nycirkus på såväl teaterscener som i cirkustält och på många andra ställen.

Bild på cirkusredskap så som bollar och ringar

Undervisningen

När vi arbetar med föreställningar får våra elever använda sin fantasi och kreativitet. Våra lärare hjälper dig att uttrycka din berättelse. Här är det fokus på att ge och ta plats. En schysst attityd mot varandra är väldigt viktigt i alla ämnen, men särskilt här då man behöver lita på varandra när man gör volter, pyramider och annat.

Undervisningen är indelad i 5 block med olika cirkuskonster. Dessa block varvas på lektionerna och är förberedelser inför arbetet med föreställningarna.

 • Akrobatik
  Golvakrobatik (kullerbyttor, hjula, handstående, handvolter, flick flack, volter etc.), parakrobatik (balansera med varandra i olika formationer, eller kasta med varandra på olika sätt), bygga pyramider, hoppa på trapets.
 • Luftakrobatik
  Trapets, tyg, rep och ringar.
 • Balans
  Lindans, klot, rulla bollar, enhjuling och gå på styltor.
 • Jonglering
  Jonglera med bollar, diabolo, flowersticks, käglor, ringar, tallrikar och poi.
 • Att uppträda
  Här arbetar vi med att göra nummer, berätta historier och uppträda för varandra. Viktigt är ett gott självförtroende så det jobbar vi mycket på här.

Cirkus på filialskolorna

På Kulturskolans filialer lär vi oss att jonglera med tallrikar, bollar, diabolo, och flowersticks. Vi arbetar med en och samma sak ett helt läsår för att nästa läsår kasta oss över en ny utmaning. Detta gör att du får tid att träna och utveckla din teknik, vilket såklart också kan vara en utmaning för tålamodet. När olika uppvisningar närmar sig kan du och dina kompisar stolt visa upp era färdigheter och känna att ni lärt er något riktigt häftigt.

Grupperna är åldersindelade, så du som börjar kommer att gå med andra elever som är i din egen ålder.

l

Självservice

Ansökan och Min sida


Senast ändrad: 2020-04-20 09.03

Ändrad av:

Dela sidan: Cirkus

g q n C