Meny

Meny

Sång och kör

På Kulturskolan kan du sjunga både enskilt och i grupp samt sjunga i kör. Scrolla ner och läs om vad våra olika körer.

Svartvit bild på elev som sjunger i mikrofon på konsert

Sång

Är du intresserad av att börja sjunga? Lektioner i solosång kan man ansöka om från årskurs 7. På kulturskolan börjar man att sjunga i barnkör. Att sjunga i kör är kostnadsfritt för de som redan spelar ett instrument på kulturskolan. Läs mer om våra körer nedan.

Barnkörer

I våra barnkörer sjunger barn som går på lågstadiet. Vi sjunger blandad repertoar, med låtar och barnvisor från Sverige och andra länder. Ibland sjunger vi poplåtar och folkmusik. Barnkörerna uppträder flera gånger per termin. Ledstjärnor är nyfikenhet, glädje och trygghet. Barnkörer finns i Centrum och i Sandared, samt sökbart i Fristad.

Bild på kulturskolans Barnkör

Dramakörer

Till dramakören är man välkommen från årskurs 4. Vi har en dramakör för yngre och en för äldre. Dramakörerna gör väldigt olika saker! Ibland sjunger vi endast och ibland jobbar vi mer med musikteater. Dramakör kan ibland översättas med scenisk kör, då vi jobbar mer dramatiskt/sceniskt  med sångerna.Vårt fokus är dock på musiken!

Mellankören

I Mellankören får du en plats om du går i åkurs 4-6. Här lär du dig grunderna i sångteknik medan du har roligt tillsammans med andra sångglada individer. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Mellankören har cirka två till tre konserttillfällen per termin.

Killkören

I killkören träffas man för att sjunga och ha roligt tillsammans en gång i veckan. Kören deltar ett par gånger om året på konserter inom Borås Stad och med en varierad repertoar. När kören inte övar inför konserter sjunger de av hjärtans lust från olika musikgenrer ex. rock, pop, folkmusik och klassiskt både på svenska och engelska. Eleverna får träning i gehör, sångteknik, socialt samspel och en rad andra ämnen som interagerar med musiken.

Ungdomskören

I ungdomskören träffas unga och fördjupar sig i sångteknik medans de har roligt tillsammans. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Ungdomskören har även den framträdanden flera gånger per år.

Vuxenkören

Denna kör är ett glatt gäng mellan 25-60 år som sjunger det mesta: pop, musikal, traditionell julmusik, jazz osv. Till vuxenkören är man välkommen med sin stämma om man gått klart gymnasiet.

Språkkören

I språkkören sjunger vi som vill lära oss svenska genom att sjunga! Språkkören är ny för i år (våren 2016) och kostar inget denna termin. För frågor som rör Språkkören, kontakta Maria Ringsén.

Generationskören

Hit kan du som vuxen (förälder,mor- ochfarförälder, faster etc) komma med barn på 4-6 år. Max två barn per vuxen deltagare. Vi sjunger på barnens villkor, men med roligt och meningsfullt innehåll även för den vuxne. Vi sjunger unisont men provar på både kanonsånger, quod libet och annan enkel flerstämmighet. Vi blandar visor och sånger från olika genrer. Samt en och annan danslek. För mer information kontakta: Maria Ringsén

 

Kammarkören

I kammarkören sjunger elever som har lite längre erfarenhet av att sjunga i kör eller som tagit sånglektioner tidigare. Ofta kommer man till kammarkören på rekommendation av skolans sånglärare. Kammarkören arbetar projektvis inför exempelvis en gospelkonsert eller en resa och har därför ingen fast repertoar.

Senast ändrad: 2018-03-19 19.41

Ändrad av:

Dela sidan: Sång och kör

g q n C