Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Orkester och ensemble

För dig som redan spelar slagverk, blås- eller stråkinstrument finns möjligheten att spela med andra i orkester! Vi har flera orkestrar som träffas varje vecka för att repa inför konserter, resor m.m. Framför allt har vi kul ihop och lär oss massor på vägen!

För dig som spelar gitarr finns möjlighet att spela i någon av våra gitarrorkestrar. Hör med din lärare hur du börjar spela gitarr tillsammans med andra!

 

Borås Ungdomsblåsorkester

Ungdomsblåsorkestern består mestadels av elever på högstadiet och gymnasiet men det är ungdomarnas kunskaper som styr. Orkestern spelar klassisk musik, popmusik, filmmusik och musikal men också traditionell blåsorkestermusik. De gör konserter både inomhus och utomhus, och marcherar även ibland. Ett årligt inslag är att medverka på firanden som Valborg och 1:a maj. Orkestern gör även resor, både inom Sverige och utomlands.

Borås Juniorblåsorkester

Borås Juniororkester består huvudsakligen av elever som går på mellanstadiet. De spelar klassisk musik, popmusik, filmmusik, visor, m.m. De spelar såväl inomhus som utomhus. Här förbereds du för att senare kunna spela i äldre orkester.

Miniblåset

Miniblåset består av elever som spelar sitt andra och tredje år. De spelar olika typer av musik och förbereds för att ta steget upp i Juniorblåsorkestern. Miniblås erbjuds både i Borås och i Fristad.

Nybörjarna

Som nybörjare på ett blåsinstrument erbjuds även du att spela med andra i en orkester! Vi spelar olika typer av låtar och musiklekar med mera. Här får du också ditt första tillfälle att framträda för publik. Nybörjarorkester erbjuds både i Borås och i Fristad.

Kammarorkester Viskan

Kammarorkester Viskan är en ungdomsstråkorkester, huvudsakligen för dig som går i högstadiet och gymnasiet och spelat länge. De spelar allt från klassiskt och filmmusik till pop och musikal! Varje år medverkar de i julkonserten i Gustav Adolf Kyrka, och de senaste åren har de åkt på orkesterresa ihop.

No Limit

No Limit består huvudsakligen av mellanstadieelever. Stråkorkestrerna är dock inte indelade i ålder så mycket som spelförmåga. Här är det viktigare att man kan ungefär lika mycket än att vi är lika gamla.

Fristads Ungdomsorkester

Orkestern som paraderar och konserterar!

Fristads Ungdomsorkester består främst av högstadie/gymnasieungdomar från Fristadtrakten, samt en del vuxna, oftast gamla orkestermedlemmar från tidigare år.

Orkestern repeterar måndagar i Musikens Hus i Fristad.

Fristad Juniororkester

Fristad juniororkester består huvudsakligen av elever som går på mellanstadiet. De spelar klassisk musik, popmusik, filmmusik, visor, m.m. De spelar såväl inomhus som utomhus. Här förbereds du för att senare kunna spela i äldre orkester.

l

Självservice

Ansökan och Min sida


Senast ändrad: 2020-04-20 09.02

Ändrad av:

Dela sidan: Orkester och ensemble

g q n C