Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Sång och kör

På Kulturskolan kan du sjunga både enskilt och i grupp samt sjunga i kör. Scrolla ner och läs om vad våra olika körer.

Sång

Är du intresserad av att börja sjunga? På Kulturskolan kan du sjunga i kör från lågstadiet och ta lektioner i solosång från det att du går i år 7. I solosång får du utveckla din röst och ditt personliga uttryck. Du får lära dig grunderna till god sångteknik och vi sjunger olika stilar som pop, visa, jazz, musikal med flera. Varje termin ges möjlighet till framträdande/konsert. Att sjunga i kör är kostnadsfritt för de som redan spelar ett instrument på kulturskolan. Läs mer om våra körer nedan.

Barnkörer

I våra barnkörer sjunger barn som går på lågstadiet. Vi sjunger blandad repertoar, med låtar och barnvisor från Sverige och andra länder. Ibland sjunger vi poplåtar och folkmusik. Barnkörerna uppträder flera gånger per termin. Ledstjärnor är nyfikenhet, glädje och trygghet. Barnkörer finns i Centrum och i Sandared.

Bild på kulturskolans Barnkör

Dramakören

Till dramakören är man välkommen från årskurs 4. Vi har en dramakör för yngre och en för äldre. Dramakörerna gör väldigt olika saker! Ibland sjunger vi endast och ibland jobbar vi mer med musikteater. Dramakör kan ibland översättas med scenisk kör, då vi jobbar mer dramatiskt/sceniskt med sångerna.Vårt fokus är dock på musiken!

Mellankören

I Mellankören sjunger du som går i årskurs 4-6. Mellankören är för alla som gillar att sjunga, även om flera av våra sjungande killar väljer att vara med i killkören. Här lär du dig grunderna i sångteknik medan du har roligt tillsammans med andra. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Mellankören har cirka två till tre konserttillfällen per termin.

Killkören

I killkören träffas man för att sjunga och ha roligt tillsammans en gång i veckan. Kören deltar ett par gånger om året på konserter inom Borås Stad och med en varierad repertoar. När kören inte övar inför konserter sjunger de av hjärtans lust från olika musikgenrer ex. rock, pop, folkmusik och klassiskt både på svenska och engelska. Eleverna får träning i gehör, sångteknik, grundläggande stämsång och socialt samspel.

Ungdomskören

I ungdomskören träffas unga och fördjupar sig i sångteknik medans de har roligt tillsammans. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Ungdomskören har även den framträdanden flera gånger per år.

Vuxenkören

Till vuxenkören är man välkommen med sin stämma om man gått klart gymnasiet. Vi sjunger det mesta!

Språkkören

Språkkören är för närvarande vilande.

Generationskören

Hit kan du som vuxen (förälder, mor- och farförälder, faster etcetera) komma med barn på 4-6 år. Max två barn per vuxen deltagare. Vi sjunger på barnens villkor, men med roligt och meningsfullt innehåll även för den vuxne. Vi sjunger unisont men provar på både kanonsånger och annan enkel flerstämmighet. Vi blandar visor och sånger från olika genrer. Samt en och annan danslek. För mer information kontakta: Maria Ringsén

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sång och kör

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender