Meny

Meny

Freetown Big Band - vinnare på SM i Storband!

Artikeln publicerades: 2018-03-26 08.26

I helgen gick SM i storband av stapeln i Stockholm och vi är stolta och glada att kunna säga att Freetown Big Band under ledning av Ulf Holmestrand vann i klassen ”Musik och kulturskolor".​

Bandet deltog för tredje gången i Blue House Youth Jazz festival som arrangeras av Svensk Jazz och Stockholms konserthus. Efter att ha tagit hem mästerskapet redan 2016 vann bandet för andra gången inom tre år.

Juryn bestod av Ann-Sofie Söderquist och Mats Hålling, välkända namn inom den internationella jazzvärlden.

Freetown Big Band består av 16 ungdomar mellan 13-19 år, varav de flesta är elever på Fristad musikskola med förstärkning från Borås kulturskola. (5 trumpeter, 3 tromboner, 5 saxofoner, piano, slagverk, kontrabas)

Bandet tävlade med låtarna Ya Gotta Try och Benny Goodman klassikern Sing Sing Sing.

Juryns motivering till priset löd:

"Svängigt spel och bra flow i hela bandet. Både komp och blåssektionen spelar balanserat, dynamiskt och med stilkänsla. Närvaro på scenen, där det känns att bandet tagit till sig musiken och gjort den till sin. Mycket spelglädje med en lekfull attityd, speciellt i Sing Sing Sing."

Klarinettisten Jonna Mattsson fick ett extrapris för sitt solo i Sing Sing Sing och får åka på jazzkurs i Bangen (Sandviken).

Bandledaren Ulf Holmestrand säger om bandet:

”Att ha kul på scenen är ett vinnande koncept. Jag är stolt och glad över att hårt arbete och noggrann förberedelse betalade sig.”

Freetown Big Band

Senast ändrad: 2018-03-26 08.26

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-03-26] Freetown Big Band - vinnare på SM i Storband!

g q n C