Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Ansök till YH

Yrkeshögskolans utbildningar kombinerar teori med praktik. Vi kallar det kunskap respektive färdighet och tillsammans ger de dig kompetens inom ett yrkesområde.
9 av 10 av våra studenter får jobb eller startar eget företag inom tre månader efter sin examen.

Så här söker du

Direkt under ingressen vid varje utbildning finns en länk till vår webbansökan Alvislänk till annan webbplats. Där ska du först skapa ett studerandekonto. Sedan är det bara att välja den eller de utbildningar du vill söka till.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledarelänk till annan webbplats på studievägledningen. Du kan även besöka dem på Fabriksgatan 12 i Borås.

Har du blivit antagen?

Vi skickar ut atagningsbesked i juni månad. Du som blivit antagen måste då tacka ja eller nej till erbjuden plats inom 7 veckodagar.

Behöver du hjälp?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med din webbansökan. 

Behörighet

För att var behörig till en utbildning vid Borås Yrkeshögskola måste du ha förkunskaper som en examen från gymnasiet eller motsvarande. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven. Om du vet att du har kunskap men saknar utbildningsbevis på det ska du fråga om reell kompetens (se mer längre ner). Är du det minsta osäker så kontakta utbildningsledaren så får du veta precis vad som gäller för dig.

På några utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper som varierar från utbildning till utbildning. Det kan till exempel handla om att du ska ha läst vissa kurser på gymnasiet eller ha viss arbetslivserfarenhet.

Vid respektive utbildning kan du läsa vad som gäller för just den.

Reell kompetens

Reell kompetens är samlingsnamnet för den kompetens du har inom ett område oavsett om du har formella bevis för det eller inte. Det kan vara erfarenheter och kunskaper från arbetslivet, personalutbildning, föreningsverksamhet eller liknande. Det kan också vara kunskaper från formellt, informellt och icke-formellt lärande.
Om du saknar formell behörighet i form av till exempel gymnasiebetyg men ändå har kunskaper och erfarenheter som ger förutsättningar att klara av en yrkeshögskoleutbildning kan du söka en utbildning eller kurs via reell kompetens.

Så här bedömer vi reell kompetens

Bedömningen varierar en aning från utbildning till utbildning och anpassas till de kunskaper du som studerande förväntas ha behov av för att klara av dina kurser. Vi bedömer dina kunskaper på ett strukturerat sätt genom värdering, dokumentation och ett erkännande av kunskaper och kompetens som du har oberoende av hur du har utvecklat dem.

Om du saknar behörighet med bedömer att du har kompetensen kan du kontakta utbildningsledaren för den specifika utbildningen som du är intresserad av så får du mer detaljerad information.

Enstaka kurser

Du kan också läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola. Vi erbjuder idag enstaka kurser inom både textil och digital marknadsföring. Du som studerar får ett utbildningsbevis som ett intyg på genomförd kurs.
Läs mer om Enstaka kurser.

l

Självservice

Ansök till Borås Yrkeshögskola


p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-12-19 13.50

Uppdaterad av:

Dela sidan: Ansök till YH

g q n C

Välkommen till Borås

l

Självservice

IST Administration för vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frånvarorapportering med mera

Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärplattform

Borås Stads skolportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)

Outlooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för personal

Gmaillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för elever

p

Kontakt