Meny

Meny

Ansök till YH

Yrkeshögskolans utbildningar kombinerar teori med praktik. Vi kallar det kunskap respektive färdighet och tillsammans ger de dig kompetens inom ett yrkesområde.
9 av 10 av våra studenter får jobb eller startar eget företag i nära anslutning till sin examen.

På den här sidan kan du läsa mer om hur du söker till våra utbildningar.

Så här söker du

För att söka till våra utbildningar och kurser måste du använda webbtjänsten Alvislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Börja med att registrera dig och leta sedan i kurskatalogen efter den kurs eller utbildning som intresserar dig.

Behöver du hjälp?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med din webbansökan. 

Så här ansöker du

Direkt under ingressen vid varje utbildning finns en länk till vår webbansökan Alvislänk till annan webbplats. Där ska du först skapa ett studerandekonto. Sedan är det bara att välja den eller de utbildningar du vill söka till.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledarelänk till annan webbplats på studievägledningen. Du kan även besöka dem på Fabriksgatan 12 i Borås.

Behörighet

För att var behörig till en utbildning vid Borås Yrkeshögskola måste du ha förkunskaper som motsvarar examen från gymnasiet eller motsvarande. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven. Om du vet att du har kunskap men saknar utbildningsbevis på det ska du fråga om reell kompetens (se mer längre ner). Är du det minsta osäker så kontakta utbildningsledaren så får du veta precis vad som gäller för dig.

På några utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper som varierar från utbildning till utbildning. Det kan till exempel handla om att du ska ha läst vissa kurser på gymnasiet eller ha viss arbetslivserfarenhet.

Vid respektive utbildning kan du läsa vad som gäller för just den.

Reell kompetens

Reell kompetens är samlingsnamnet för den kompetens du har inom ett område oavsett om du har formella bevis för det eller inte. Det kan vara erfarenheter och kunskaper från arbetslivet, personalutbildning, föreningsverksamhet etc. Det kan också vara kunskaper från formellt, informellt och icke-formellt lärande. Om du saknar formell behörighet i form av till exempel gymnasiebetyg men ändå har kunskaper och erfarenheter som ger förutsättningar att klara av en yrkeshögskoleutbildning kan du söka en utbildning eller kurs via reell kompetens.

Så här bedömmer vi reell kompetens

Bedömnigen varierar en aning från utbildning till utbildning och anpassas till de kunskaper du som studerande förväntas ha behov av för att klara av dina kurser. Vi bedömmer dina kunskaper på ett strukturerat sätt genom värdering, dokumentation och ett erkännande av kunskaper och kompetens som du har oberoende av hur du har utvecklat dem.
Kontakta utbildningsledaren för den specifika utbildningen som du är intresserad av för att få mer detaljerad information.

Enstaka kurser

Du kan också läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola. Vi erbjuder idag enstaka kurser inom både textil och digital marknadsföring. Du som studerar får ett utbildningsbevis som ett intyg på genomförd kurs.
Läs mer om Enstaka kurser.

l

Självservice

Ansök till Borås Yrkeshögskola


p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-11-27 08.22

Uppdaterad av:

Dela sidan: Ansök till YH

g q n C

p

Kontakt