Meny

Meny

Ansök till YH

Är du intresserad av våra utbildningar eller enstaka kurser?
Vi erbjuder regelbundet kurser som kan läsas utan att du är antagen som student. Läs mer om våra enstaka kurser.
Du kan söka från den 23 februari.

Så här söker du

För att söka till våra utbildningar och kurser måste du använda webbtjänsten Alvislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Börja med att registrera dig och leta sedan i kurskatalogen efter den kurs eller utbildning som intresserar dig.

Behöver du hjälp?

Kontakta våra studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med din webbansökan. 

Så här ansöker du

Direkt under ingressen vid varje utbildning finns en länk till vår webbansökan Alvislänk till annan webbplats. Där ska du först skapa ett studerandekonto. Sedan är det bara att välja den eller de utbildningar du vill söka till.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledarelänk till annan webbplats på studievägledningen. Du kan även besöka dem på Fabriksgatan 12 i Borås.

Behörighet

För att var behörig till en utbildning vid Borås Yrkeshögskola måste du ha förkunskaper som motsvarar examen från gymnasiet eller motsvarande. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven. Om du vet att du har kunskap men saknar utbildningsbevis på det ska du fråga om reell kompetens. Är du det minsta osäker så kontakta utbildningsledaren så får du veta precis vad som gäller för dig.

På några utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper som varierar från utbildning till utbildning. Det kan till exempel handla om att du ska ha läst vissa kurser på gymnasiet eller ha viss arbetslivserfarenhet.

Vid respektive utbildning kan du läsa vad som gäller för just den.

Enstaka kurser

Du kan också läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola. Vi erbjuder idag enstaka kurser inom både textil och digital marknadsföring. Du som studerar får ett utbildningsbevis som ett intyg på genomförd kurs.
Läs mer om Enstaka kurser.

l

Självservice

Ansök till Borås Yrkeshögskola


p

Kontakt

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-11-11 17.01
Senast ändrad: 2018-02-18 12.10

Dela sidan: Ansök till YH

g q n C

p

Kontakt