Borås Stads logotyp
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida

Meny

Meny

Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

11 utbildningar läsåret 20/21

Artikeln publicerades: 2020-01-10

Nu kompletteras Borås yrkeshögskola med utbildningen logistikdesigner. Det beslutade Myndigheten för Yrkeshögskolan idag. Totalt fick Borås åtta av nio sökta utbildningar på Borås yrkeshögskola och Nordiska textilakademin.

- Det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda utbildningar inom så olika branscher när det finns ett så stort behov av arbetskraft med rätt kompetens, säger Josipa Morén, rektor på Borås yrkeshögskola.

Läsåret 2020/21 stärks alltså Borås yrkeshögskolas utbud med utbildningar gjorda direkt för att stärka kompetensbehovet inom IT, handel och logistik i vår region. Logistikdesigner är den nya utbildningen på skolan.

Förutom denna har Borås yrkeshögskola sökt om och fått beviljat utbildningarna Garment technical designer och Medicinsk sekreterare. Sedan tidigare är det också klart att yrkeshögskolan i Borås ger de egna utbildningar Digital AD/Copy, Digital business developer, Stödpedagog och SystemutvecklareNET, förutom de fyra utbildningar som ges i samarbete med Campus Västra Skaraborg och Högskolecentrum i Bohuslän. Totalt kan Borås yrkeshögskola erbjuda 11 utbildningar det kommande läsåret.

Nordiska Textilakademin fick även de sina tre sökta utbildningar beviljade. Tillsammans stärker det kompetensen inom vår region.

- Det är ett bra betyg för oss när myndigheten för Yrkeshögskolan godkänner så många utbildningar, säger Josipa Morén. Och det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda utbildningar inom så olika branscher eftersom vi vet att det finns behov av kompetent arbetskraft.

- Vi vet ju att Yrkeshögskolan är en oerhört effektiv utbildningsform, och att mer än nio av tio av alla studerande som börjar en yrkeshögskoleutbildning har jobb inom sin bransch inom sex månader efter examen.

Det lokala näringslivet

Det unika med yrkeshögskolorna är att alla utbildningar tas fram i nära samarbetet med det lokala näringslivet. Det gäller även för Borås yrkeshögskola som har ett nära samarbete med det lokala näringslivet.

- Vi vill att våra utbildningar ska vara relevanta för våra studerande. Därför är samarbetet med privata företag, offentlig verksamhet och branschorganisationer viktig för oss, säger Josipa Morén.

Studerande på yrkeshögskolan i Borås
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-06-18 15.04

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2020-01-10] 11 utbildningar läsåret 20/21

g q n C

Coronaviruset

Har du frågor om Coronaviruset?
Borås stad har samlat all information och viktiga länkar på den här sidanlänk till annan webbplats.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

IST Administration för vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frånvarorapportering med mera

Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärplattform

Borås Stads skolportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)

Outlooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för personal

Gmaillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för elever