Borås Stads logotyp

Meny

Meny

4 nya utbildningar för Borås yrkeshögskola

Artikeln publicerades: 2019-01-29

Nu kompletteras Borås yrkeshögskola med fyra nya utbildningar: Systemutvecklare, Digital AD/copy, Automationsingenjör och Stödpedagog. Det har Myndigheten för Yrkeshögskolan idag beslutat.
- Vi är väldigt stolta över att ha fått detta förtroende och vi tror att de kommer att bidra till att arbetslivet i vår region får tillgång till rätt kompetens, säger Josipa Matić, rektor på Borås yrkeshögskola.

Inför höststarten 2019 stärks Borås yrkeshögskolas utbud. Det är fyra utbildningar som har fått klartecken att starta och dessa är:

 • Systemutvecklare.net
 • Digital AD/Copy
 • Automationsingenjör
 • Stödpedagog

Tre är helt nya och stödpedagog är en utbildning som beviljats för en ny period. Dessutom har Borås yrkeshögskolas samarbetspartners i Uddevalla och Lidköping också fått utbildningar som kan läsas i Borås via telebild.

Tre blir sju

Sedan tidigare är det klart att YH i Borås kommer att ge tre utbildningar läsåret 2019: Digital business developer, Garment technical designer och Medicinsk sekreterare förutom de som ges i samarbete med Campus Västra Skaraborg och Högskolecentrum i Bohuslän.
- Det känns fantastiskt bra vi kan erbjuda utbildningar inom olika branscher där det finns behov av arbetskraft med rätt kompetens, säger Matić. Vi vet ju att Yrkeshögskolan är en oerhört effektiv utbildningsform, och att mer än nio av tio av alla studerande som börjar en yrkeshögskoleutbildning har jobb inom sin bransch inom sex månader efter examen.

Borås Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform i Borås stads regi. Under läsåret 2018-19 har skolan haft fyra utbildningar i egen regi och fyra genom telebild i samarbete med Högskolecentrum i Bohuslän och Campus Västra Skaraborg. En av de fyra söktes nu om och beviljades.

Det lokala näringslivet

Alla utbildningar har tagits fram i nära samarbetet med det lokala näringslivet i Boråsregionen och inom områden där det råder kompetensbrist.
- Vi vill att våra utbildningar ska vara relevanta för våra studerande. Därför är samarbetet med privata företag, offentlig verksamhet och branschorganisationer viktig för oss, säger Josipa Matić.

Totalt kom 1105 ansökningar till myndigheten för yrkeshögskolan, varav 496 beviljades. Det är den högsta beviljandegraden någonsin.
Även Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige fick en utbildning i Borås och sedan tidigare driver kommunala Nordiska Textilakademin flera utbildningar inom textil. Tillsammans stärker det kompetensen inom vår region.

För ytterligare information, kontakta

Josipa Matić, rektor på Borås yrkeshögskola, 073-432 76 55; josipa.matic@boras.se

Faktaruta

2019/20 erbjuder Borås yrkeshögskola följande utbildningar:

 • Automationsingenjör, 2 år
 • Bygglovshandläggare, 1,5 år (Lidköping)
 • Digital AD/copy, 2 år
 • Digital business developer, 2 år
 • E-commerce product manager, 2 år (Uddevalla)
 • Garment technical designer, 2 år
 • Medicinsk sekreterare, 2 år
 • Operativ digital kommunikatör, 1,5 år (Lidköping)
 • Stödpedagog (halvtid), 2 år
 • Systemutvecklare.net, 2 år

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-02-05 15.27

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2019-01-29] 4 nya utbildningar för Borås yrkeshögskola

g q n C

Välkommen till Borås

l

Självservice

IST Administration för vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frånvarorapportering med mera

Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärplattform

Borås Stads skolportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)

Outlooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för personal

Gmaillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för elever

p

Kontakt