Meny

Meny

Om yrkeshögskolan

Borås är ett centrum för textil och för e-handel. Därför erbjuder Borås Yrkeshögskola flera utbildningar inom dessa områden. Dessutom finns här utbildningar inom både vård, pedagogik och teknik.

Mer än 8 av 10 får jobb

Borås yrkeshögskola har ett nära samarbete med näringslivet och våra kurser leder ofta till jobb. Mer än 8 av 10 av våra studerande får jobb när utbildning är klar. I vissa av våra utbildningar har nästan alla studerande jobb inom sitt utbildningsområde sex månader efter examen.

Vi vill att våra studerande ska vara väl förberedda för yrkeslivet. Därför varvar utbildningarna teori med praktik ute på arbetsplatser och därför har vi lärare som kombinerar sin undervisning med sitt vanliga arbete.

Vi tar emot studerande från hela Norden och utbildningarna är både kostnadsfria och berättigar till studiebidrag från CSN.

Varför läsa på Yrkeshögsolan i Borås?

Borås växer. Staden har idag 112 000 invånare men väntas redan 2035 ha 140 000 invånare tack vare en innovativ miljö där både företag och kommun vågar satsa på framtiden. Dessutom ligger staden mitt emellan storstaden Göteborg och pittoreska Ulricehamn med sina outdoor-aktiviteter. Landvetter ligger 25 minuter med buss från Borås centrum.

2018 bildade våra studerande och de på Nordiska textilakademinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en gemensam studentkår.

Borås yrkeshögskola har verksamheter på två platser: på centrala Bryggaregatan och i fantastiska Textile Fashion Center.

Studera på yrkeshögskolan

Borås yrkeshögskola vill vara den ledande utbildningen inom respektive yrkesområde. Vi jobbar nära näringslivet. En tredjedel av din utbildningstid är praktik på ett företag som har efterfrågat just din utbildning och din blivande kompetens.

För vem finns yrkeshögskolan

En YH-utbildning är en eftergymnasial utbildning som vänder sig till studenter med gymnasiekompetens eller som har motsvarande yrkeslivserfarenhet (så kallad reell kompetens).
En YH-utbildning är till för dig som vill utbilda dig direkt till ett yrke och få kontakt med arbetsmarknaden redan under utbildningen.

Läs mer om grundläggande behörighet på Myndigheten för yrkeshögskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De specifika behörighetskraven hittar du under respektive utbildning.

Vad är en yrkeshögskola?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial skolform. Utbildningarna anpassas efter den regionala arbetsmarknadens behov. Av samma skäl tar vi regelbundet bort de utbildningar där marknaden är mättad. Yrkeshögskolans utbildningar blir på så sätt skräddarsydda till arbetslivets behov.

Utbildningarnas längd och poängsystem

Längden anges i YH-poäng, där fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid. 100 yh-poäng motsvarar ett halvårs heltidsstudier, 200 yh-poäng ett års heltidsstudier och så vidare.

Enstaka kurser

På vissa utbildningar ges möjligheten att delta på enstaka kurser för dig som inte vill studera hela utbildningen. Du får inte ett betyg, men du får ett intyg som bevis på att du deltagit och klarat av kursen.

Vilka enstaka kurser som är sökbara går att se under Enstaka kurser. Vi erbjuder ständigt nya enstaka kurser så håll utkik! Kurserna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Sociala medier

Både skolan och skolens elever finns på sociala medier.

Skolans kanaler

Facebook: Borås yrkeshögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @boras_yh
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Linkedin: Borås yrkeshögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elevernas kanaler

Youtube: Borås Yrkeshögskola Studentlänk till annan webbplats
Facebook: Digital business developerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @boras_yhstudent

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Man och kvinna pratar på Simonsland, Borås yrkeshögskola.

l

Självservice

Kurskatalog. Dessa kurser kan du läsa


Alvis. Ansök till en kurs eller utbildning


Googleinloggning


d

Kurslistor och kurslitteratur

Välkommen till Bryggaregatan


Välkommen till Textile Fashion Center


Likabehandlingsplan


p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-03-13 15.22

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om yrkeshögskolan

g q n C

Företagare, se hit!

Nu har vi börjat planera inför höststarten 2020. Finns det någon kompetens som du saknar i vår region, som skulle passa för vår Yrkeshögskola? Tipsa oss.

p

Kontakt