Borås Stads logotyp
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida

Meny

Meny

Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Om yrkeshögskolan

Borås är ett centrum för textil och för e-handel. Därför erbjuder Borås Yrkeshögskola flera utbildningar inom dessa områden. Dessutom finns här utbildningar inom både vård, pedagogik och teknik.

95% får jobb

Borås yrkeshögskola har ett nära samarbete med näringslivet och våra kurser leder ofta till jobb. Av våra studerande som lämnade oss våren 2019 hade 94.3 procent jobb redan efter sommaren. I vissa av våra utbildningar har alla studerande jobb inom sitt utbildningsområde sex månader efter examen. Bättre än så kan vi knappast bli, även om vi försöker.
Nu under Corona-tider är vi mer modesta och kan inte säga hur lätt det är att få arbete direkt efter examen 2020.

Vi vill att våra studerande ska vara väl förberedda för yrkeslivet. Därför varvar utbildningarna teori med praktik ute på arbetsplatser och därför har vi lärare som kombinerar sin undervisning med sitt vanliga arbete.

Vi tar emot studerande från hela Norden och utbildningarna är både kostnadsfria och berättigar till studiebidrag från CSN.

Varför läsa på Yrkeshögsolan i Borås?

Borås yrkeshögskola har verksamheter på två platser: på centrala Bryggaregatan och i fantastiska Textile Fashion Center.

Borås växer. Staden har idag 112 000 invånare men växer snabbt och väntas ha 140 000 invånare redan 2035, mycket tack vare en innovativ miljö där både företag och kommun vågar satsa på framtiden. Dessutom ligger staden mitt emellan storstaden Göteborg och pittoreska Ulricehamn med sina outdoor-aktiviteter. Landvetter ligger 25 minuter med buss från Borås centrum. Tillsammans ger det här ett stort kompetensbehov i framtiden och vi ser dig som en viktig del i den utvecklingen.

Studentkår

2018 bildade våra studerande och de på Nordiska textilakademinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en gemensam studentkår.


Följ oss på sociala medier

Vi har flera kanaler där du kan följa oss och/eller våra elever.

Elevernas egna sidor

på Youtube, Facebook och Instagram hittar du här.

l

Självservice

Kurskatalog. Dessa kurser kan du läsa


Alvis. Ansök till en kurs eller utbildning


Googleinloggning


d

Kurslistor och kurslitteratur

Välkommen till Bryggaregatan


Välkommen till Textile Fashion Center


Likabehandlingsplan


Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-06-08 14.44

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om yrkeshögskolan

g q n C