Meny

Meny

Ansökan

Vill du söka till Borås Yrkeshögskola? Här hittar du information om behörighetsregler, antagningskrav och hur du går till väga för att ansöka.

 

Händer som skriver på en bärbar dator.

För att var behörig till en utbildning vid Borås Yrkeshögskola måste du ha förkunskaper som motsvarar examen från gymnasiet eller motsvarande. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven. Om du vet att du har kunskap men saknar utbildningsbevis på det ska du fråga om reell kompetens. Är du det minsta osäker så kontakta utbildningsledaren så får du veta precis vad som gäller för dig.

På några utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper som varierar från utbildning till utbildning. Det kan till exempel handla om att du ska ha läst vissa kurser på gymnasiet eller ha viss arbetslivserfarenhet.

Vid respektive utbildning kan du läsa vad som gäller för just den.

Så här ansöker du

Direkt under ingressen vid varje utbildning finns en länk till vår webbansökan Alvislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där ska du först skapa ett studerandekonto. Sedan är det bara att välja den eller de utbildningar du vill söka till.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledare på studievägledningen. Du kan även besöka dem på Fabriksgatan 12 i Borås.


l

Självservice

Sök våra utbildningar via Alvis


Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-12 10.39
Senast ändrad: 2017-12-22 12.16

Dela sidan: Ansökan

g q n C

p

Kontakt