Meny

Meny

SeQF/EQF

Våra utbildningar leder till en yrkeshögskoleexamen på nivå SeQF 5.

SeQF är Sveriges referensram för kvalifikationer och ska synliggöra allt lärande för att hjälpa till att öka matchningen på arbetsmarknaden. Med SeQF som referensram kan dina kvalifikationer från både studier och arbetsliv jämföras med andras.

SeQF är den svenska versionen av den gemensamma europeiska referensramen för kvalifikationer EQF (European Qualification Framework), som ungefär 40 europeiska länder är anslutna till. Även många länder utanför Europa använder EQF. Det gör att du kan visa att du har en viss nivå enligt SeQF och "översätta" din kvalifikation för arbetsgivare i andra länder.

Bilden här visar hur olika utbildningar placerar sig på SeQF-skalan. Bilden kommer från Myndigheten för Yrkeshögskola.

Vad är SeQF och EQF?

SeQF, Swedish qualification framework (Sveriges referensram för kvalifikationer) bygger på EQF, European qualification framework, och visar på vilken nivå din examen är. Det gör det lätt för en utomstående att förstå hur kvalificerad din utbildning är, även internationellt.

Läs mer om SeQF här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch om EQF härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-06-13 11.52

Uppdaterad av:

Dela sidan: SeQF/EQF

g q n C

Företagare, se hit!

Nu har vi börjat planera inför höststarten 2020. Finns det någon kompetens som du saknar i vår region, som skulle passa för vår Yrkeshögskola? Tipsa oss.

p

Kontakt