Meny

Meny

SeQF/EQF

Våra utbildningar har av godkänts för SeQF/EQF nivå 5. Det betyder att din examen kan översättas till andra länders betygsystem och därför förstås av europeiska lärosäten och europeisk arbetsmarknad.

Bild hämtad från Myndigheten för Yrkeshögskola.
Läs mer om SeQF/EQH härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är SeQF och EQF?

SeQF, Swedish qualification framework (Sveriges referensram för kvalifikationer) och EQF, European qualification framework, är ett sätt att mäta hur avancerad en utbildning är. Det gör det lätt för en utomstående att förstå hur kvalificerad din utbildning är, även internationellt.

EQF och SeQF är något du som studerande bör känna till eftersom en SeQF-godkänd examina är accepterad över hela Europa. Idag är 39 länder involverade i den europeiska reformen och fler och fler länder inkluderas.

Systemet accepteras delvis även utanför Europa. Närmast står Hong Kong och Australien på tur att utveckla egna referensramar för att motsvara EQF, och därmed också den svenska standarden SeQF. Det betyder att du kan använda din examen från Borås Yrkeshögskola som grund för vidare studier eller arbete över hela världen.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-02-04 10.12

Uppdaterad av:

Dela sidan: SeQF/EQF

g q n C

Företagare, se hit!

Nu har vi börjat planera inför höststarten 2020. Finns det någon kompetens som du saknar i vår region, som skulle passa för vår Yrkeshögskola? Tipsa oss.

p

Kontakt