Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Studera på yrkeshögskola

En YH-utbildning är en eftergymnasial utbildning som vänder sig till studenter med gymnasiekompetens eller som har motsvarande yrkeslivserfarenhet (så kallad reell kompetens).
En YH-utbildning är till för dig som vill utbilda dig direkt till ett yrke och få kontakt med arbetsmarknaden redan under utbildningen.

Läs mer om grundläggande behörighet på Myndigheten för Yrkeshögskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. De specifika behörighetskraven hittar du under respektive utbildning.

Vad är speciellt med en yrkeshögskola?

Som namnet säger ligger vårt fokus på att vi ska utbilda dig till ett yrke, inte ge dig en allmän Utbildningarna anpassas efter den regionala arbetsmarknadens behov. Av samma skäl tar vi regelbundet bort de utbildningar där marknaden är mättad. Yrkeshögskolans utbildningar blir på så sätt skräddarsydda till arbetslivets behov.

Utbildningarnas längd och poängsystem

Längden anges i YH-poäng, där fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid. 100 yh-poäng motsvarar ett halvårs heltidsstudier, 200 yh-poäng ett års heltidsstudier och så vidare.

Enstaka kurser

På vissa utbildningar ges möjligheten att delta på enstaka kurser för dig som inte vill studera hela utbildningen. Du får inte ett betyg, men du får ett intyg som bevis på att du deltagit och klarat av kursen.

Vilka enstaka kurser som är sökbara går att se under Enstaka kurser. Vi erbjuder ständigt nya enstaka kurser så håll utkik! Kurserna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Studera på yrkeshögskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol