Logotyp för Borås Stad
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Logotyp för Borås Stad
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Studiefinansiering

Du som läser en utbildning hos oss har rätt att söka studiestöd från CSN. Det gäller även under LIA-perioderna (Lärande i arbete) ute på en arbetsplats.

Mer information hittar du på CSNs hemsida om studiefinansiering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En bild på en studerande

Glöm inte att anmäla om du är sjuk

Sjukdom/ vård av barn (VAB)

Vi vet att många missar att anmäla sjukdom. Det kan innebära att du som studerande får problem med dina fortsatta studiemedel om du inte klarar studieresultaten på grund av sjukfrånvaro. Så om du eller någon närstående är sjuk och du måste vara borta från skolan ska du anmäla det direkt till läraren via Ping Pong. Kan du inte anmäla dig där ska du ringa till receptionen, tel 033-35 81 27.

Du ska också anmäla dig till Försäkringskassan via deras hemsida www.forsakringskassan.se eller på telefon 0771-524 524. Vid lägre sjukdom ska du även säga till CSN (www.csn.se). Tänk på att det krävs läkarintyg om du är sjuk eller har vård av barn längre tid än en vecka.

I Ping Pong finns länkar direkt till Försäkringskassan och CSN.

Dina trygghetsregler vid sjukdom

Det finns trygghetsregler inom studiemedlen för dig som blir sjuk eller behöver vara hemma för vård av barn eller närstående. Du får behålla studiemedlen och resultatkravet blir lägre. Dessutom kan lånedelen skrivas av vid längre tids frånvaro. En förutsättning är att du anmäler din sjukdom eller vårdperiod.

För att få ta del av dessa trygghetsregler måste du anmäla sjukdom till Försäkringskassan och vårdperiod till CSN senast sju dagar efter den första frånvarodagen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Studiefinansiering

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol