Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

I Ur och Skur Kvarnen

I Ur och Skur Kvarnen är en certifierad Ur och Skur-förskola som ligger i Sandared med närhet till skog och natur, lekplatser, bibliotek samt Sandaredskolan F-6. Förskolan tar emot barn i ålder 1-5 år. Barnen är indelade i tre olika åldersgrupper: Knopp, Knytt och Mulle. Förskolan har en egen skolskog med vindskydd och grillplats.

skogen

Gladare, nyfiknare och friskare barn

Pedagogiken bygger på upptäckarglädje och nyfikenhet som lär barnen att se sambanden i naturen, men också på att utveckla ett lärande där alla sinnen aktiveras i ett lugnt lärklimat. I Ur och Skur handlar om ett upplevelsebaserat lärande och friluftsliv för att uppnå läroplanernas mål. Forskning visar att barn som regelbundet vistas mycket utomhus drabbas av färre infektioner. Att leka i obanad terräng ger också bättre motorik och kreativitet. Bra för både kropp och knopp, alltså.

Trygghet och trivsel

Vi vill att barn och föräldrar ska trivas och känna sig trygga hos oss och strävar efter en förtroendefull kontakt. Föräldrarna ska känna sig delaktiga och ha inflytande i vår verksamhet och sitt barns vistelse hos oss. Varje höst har vi föräldramöte och två gånger per år erbjuder vi ett utvecklingssamtal. Förskolan har ett föräldraråd där föräldrar, pedagoger och förskolechef arbetar tillsammans för att utveckla verksamheten.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar

Våren 2020: 7 januari, 9 mars, 15 juni

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-01-07 14.47

Ändrad av:

Dela sidan: I Ur och Skur Kvarnen

g q n C

p

Kontakt