Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kristinegårdens förskola

Kristinegårdens förskola är en mångkulturell förskola som ligger på Kristineberg. Vi har en stor gård som bjuder barnen till motoriska utmaningar och lek. Vi har även närhet till en skogskulle där barnen kan leka i naturmiljö. Förskolan har ett tillagningskök med kokerska som lagar mat från grunden, vilket är mycket omtyckt hos barnen.

Vår ambition

Vår ambition är att ge alla barn den bästa förskoletid de kan få. Det ska kännas roligt och meningsfullt att komma till vår förskola. Vi strävar efter att barn och föräldrar ska känna en trygghet hos oss. Vi vill att föräldrar ska känna delaktighet och ha inflytande över vår verksamhet och sitt barns vistelse hos oss. En gång om året har vi föräldraaktivitet och utvecklingssamtal erbjuder vi föräldrarna en gång per år. Förskolan har också ett föräldraråd som tillsammans med personal och förskolechef arbetar för att utveckla verksamheten. Syftet är att samverkan sker mellan förskola och hem.

På Kristinegårdens förskola erbjuder vi ditt barn trygghet, glädje, lek och lärande. Vi arbetar för att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet, ansvar och social kompetens. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Genom lek och lärande får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper i språk, matematik, naturvetenskap och teknik.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Kristinegränd 4, Borås

Förskolans avdelningar

Fjärilen 1-3 år, 0734-32 70 82
Myran 1-3 år, 0734-32 70 87
Myggan 1-3 år, 0734-32 81 95
Bikupan/Biet 2-5 år, 0734-32 70 83
Humlan/Sländan 2-5 år, 0734-32 70 84
Getingen/Nyckelpigan 2-5 år 0734-32 70 85 eller 0734-32 70 86

Studiedagar

Hösten 2022: 12 september, 18 november

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kristinegårdens förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender