Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Kristinegårdens förskola

Kristinegårdens förskola är en mångkulturell förskola som ligger på Kristineberg. Vi har en stor gård som bjuder barnen till motoriska utmaningar och lek. Vi har även närhet till en skogskulle där barnen kan leka i naturmiljö. Förskolan har ett tillagningskök med kokerska som lagar mat från grunden, vilket är mycket omtyckt hos barnen.

 Förskolan består av sju avdelningar

  • Fjärilen 1-3 år
  • Myran 1-3 år
  • Bikupan 2-5 år
  • Humlan 2-5 år
  • Nyckelpigan 2-5 år
  • Getingen 2-5 år
  • Sländan 5 år

Vår ambition

Vår ambition är att ge alla barn den bästa förskoletid de kan få. Det ska kännas roligt och meningsfullt att komma till vår förskola. Vi strävar efter att barn och föräldrar ska känna en trygghet hos oss. Vi vill att föräldrar ska känna delaktighet och ha inflytande över vår verksamhet och sitt barns vistelse hos oss. En gång om året har vi föräldraaktivitet och utvecklingssamtal erbjuder vi föräldrarna en gång per år. Förskolan har också ett föräldraråd som tillsammans med personal och förskolechef arbetar för att utveckla verksamheten. Syftet är att samverkan sker mellan förskola och hem.

På Kristinegårdens förskola erbjuder vi ditt barn trygghet, glädje, lek och lärande. Vi arbetar för att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet, ansvar och social kompetens. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Genom lek och lärande får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper i språk, matematik, naturvetenskap och teknik.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiedagar

Våren 2020: 7 januari, 9 mars, 15 juni
Hösten 2020: 17 augusti, 26 oktober

Senast ändrad: 2020-01-08 08.18

Ändrad av:

Dela sidan: Kristinegårdens förskola

g q n C