Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lillsjöns förskola

Lillsjöns förskola arbetar med profilen hållbar utveckling vilket hjälper oss att göra medvetna val, ställa utmanande frågor och följa barnens initiativ. Vi arbetar med en nyfikenhet för människor och allt som redan finns, har funnits och det som ännu inte finns.

Leken är grunden i allt vårt arbete och vårt mål är att ge barnen en positiv känsla för framtiden! Vi vill stötta deras självständighet, inflytande, upptäckarlusta och att våga pröva och tänka nytt. Vi vuxna har inte alla svar, men vi har möjlighet att nyfiket stötta barnens tankar och initiativ för att möjliggöra att de tar plats, blir hörda och utvecklas tillsammans med oss.

Förskolan ligger i Sandared, i ett naturskönt villaområde med närhet till samhället och tillgång till bibliotek. Förskolan består av sex hemvister och har en stor varierad gård som delvis består av naturtomt. Vi har ett eget kök där maten lagas på plats med både ekonomi och miljö i fokus.

Vårt förhållningssätt innebär att vi arbetar med trygghet, gemenskap, rörelse och nyfikenhet. Vi ser alla barn och vuxna på förskolan som lika viktiga. Vi delar ofta upp barnen i mindre grupper och pedagogerna är uppdelade i större team som samarbetar extra mycket för att öka möjligheterna till flexibilitet och inflytande. Vi ser vårdnadshavare som en viktig tillgång för både förskolans och barnens utveckling.

Lillsjöns förskola öppnade hösten 2022.

Besöksadress

Strandvägen 14, Sandared

Förskolans avdelningar

Förskolan har sex hemvister. Bubblan och Droppen har barn i åldrarna 1-2 år. Virveln och Vågen har barn i åldrarna 2-6 år. Klippan och Stranden har barn i åldrarna 2-6 år.

Utvecklingsdagar

Våren 2024: 8 januari, 4 mars, 17 juni
Hösten 2024: 19 augusti, 18 november

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lillsjöns förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender