Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Linneagårdens förskola

Linneagårdens förskola ligger centralt beläget i området Druvefors, med ett fantastiskt läge med både närhet till stadens utbud av kultur men också i direkt anslutning till fina grönområden.

Förskolan har fem avdelningar

Piraten
Skatten
Skeppet 
Ankaret
Ubåten

Profil: Språk och kommunikation

På Linneagårdens förskola arbetar vi med sagan som grund för lärande. Det är ett upplevelsebaserat lärande som är lustfyllt och inspirerande för både barn och vuxna. Tillsammans med barnen går vi in i sagans värld, där möter vi olika sagofigurer i form av handdockor och genom gestaltning av oss vuxna. Sagan och dess karaktär går som en röd tråd i allt som händer på förskolan och tillsammans med vår helhetssyn på lärandet används sagan för att väcka intresse för de olika målen i förskolans läroplan. Vi använder oss av IKT, informations- och kommunikationsteknik, som verktyg.

Vi arbetar språkfördjupande genom att erbjuda lek och samspel i rum genom ett tematiskt arbetssätt, både inomhus och utomhus. Rummen ska vara levande och formas tillsammans med barnen, samtidigt som rummen kompletterar varandra och utmanar barnen vidare.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsdagar

Våren 2020:  13 januari och 15-16 juni
Hösten 2020: 31 augusti, 26 oktober

Text

Senast ändrad: 2020-01-08 08.49

Ändrad av:

Dela sidan: Linneagårdens förskola

g q n C