Meny

Meny

Lorensbergsgårdens förskola

Lorensbergsgårdens förskola ligger centralt belägen i Borås, med gångavstånd till centrum, kultur och parker.

skogen

Förskolan har fyra avdelningar

DunkDunk: 3-5 år
StudsStuds: 3-5 år
GurrGurr: 1-3 år
DrippDropp: 1-3 år

Inriktning

Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund som är en viktig del i vår verksamhet. Den bygger på ett demokratiskt förhållnings- och arbetssätt där trygghet, glädje, empati, respekt och ansvar utgör grundstenarna. Genom glädje, nyfikenhet och vänskap vill vi tillsammans utforska världen.

Eftersom förskolan är belägen i ett mångkulturellt område är barnens språkutveckling en viktig del i vår verksamhet. Hos oss vill vi också att barn ska ha inflytande över sin dag, vilket gör att vi pedagoger uppmuntrar och stödjer barnens egna initiativ. Bild och form, dramatisering av sagor och sånger, naturvetenskapliga experiment och lek med matematik är andra aktiviteter som fyller vår vardag. Leken får ta plats i barnens vardag då den är nyckeln till allt lärande och leder till en allsidig utveckling.

Lorensbergsgården har Grön Flagg certifiering. Vi kommer fortsätta med detta arbete under året. Alla förskolor/skolor ska miljöcertifieras, ett mycket spännande och roligt arbete. Gå gärna in och läs mer på www.hsr.selänk till annan webbplats

Förskolan har ett eget tillagningskök där vår kokerska lagar all mat på plats.

 

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiedagar

Våren 2019: 7/1, 4/3 och 17/6
Prata med personalen om du har behov av omsorg under studiedagar.

Senast ändrad: 2018-11-23 11.08

Ändrad av:

Dela sidan: Lorensbergsgårdens förskola

g q n C