Meny

Meny

Lorensbergsgårdens förskola

Lorensbergsgårdens förskola är centralt belägen i Borås med gångavstånd till centrum, kultur och parker. Huset består av fyra avdelningar; DunkDunk, där stora barnen går 4- 5 år, StudsStuds 3-4 år, GurrGurr 2-3 år och DrippDropp 1-2 år.  

skogen

På vår förskola arbetar vi för att få trygga barn och föräldrar så att vi gemensamt ska ge barnen en stabil grund för det livslånga lärandet. Genom glädje, nyfikenhet och vänskap vill vi tillsammans utforska världen.

Hos oss vill vi också att barn ska ha inflytande över sin dag, vilket gör att vi pedagoger uppmuntrar och stödjer barnens egna initiativ. Bild och form, dramatisering av sagor och sånger, naturvetenskapliga experiment och lek med matematik är andra aktiviteter som fyller vår vardag. Leken får ta plats i barnens vardag då den är nyckeln till allt lärande och leder till en allsidig utveckling

Grön flagg och arbetet med hållbar utveckling är en annan del som vi på vår förskola håller på att starta upp. Vi kommer att arbeta efter våra mål inom grön flagg och tar utgångspunkt i vad barnen intresserar sig för.

Vår kokerska Ester ser till att alla barn blir serverade näringsriktig mat varje dag. Köket är centralt beläget på Lorensbergsgården och därifrån sprids en härlig doft av nylagad mat och nybakat bröd.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiedagar

Hösten 2018: 29/10
Våren 2019: 7/1, 4/3 och 17/6
Prata med personalen om du har behov av omsorg under studiedagar.

Senast ändrad: 2018-09-24 15.23

Ändrad av:

Dela sidan: Lorensbergsgårdens förskola

g q n C