Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Norrbygårdens förskola

Norrbygårdens förskola är belägen i stadsdelen Norrby, fem minuter från Borås centrum.

skogen

Förskolan ligger i en äldre villa som bjuder barnen på många mysiga skrymsler och vrår. Gångavståndet till Ramnaparken erbjuder både natur och kultur in på knuten. Vi har en stor, trivsam gård som inbjuder till rörelse och lek.

Vi har en kokerska i huset som lagar maten på plats.

Vår verksamhet bygger på att motivera det kompetenta barnets lust att lära och möjlighet att lyckas. Vi grundar vårt arbete på ledorden: trygghet, glädje, självständighet, god självkänsla, omsorg och tid.

Norrbygården ingår i ett projekt där Borås Stad samverkar med Skolverket. Projektet heter ”Samverkan för bästa förskola”. Genom riktade insatser arbetar Norrbygården för att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet på förskolan med ett fokus på innehåll av språkutvecklande arbetssätt. Syftet med "Samverkan för bästa förskola" är att utveckla verksamheten utifrån de nationella målen utifrån ett vetenskapligt och professionellt förhållningssätt. Det bidrar till att säkra kvalitén i förskolan och ger barnen ökade möjligheter för utveckling och lärande.

Norrbygården ingår även i ett projekt under ledning av Göteborgs Universitet där vi arbetar med flerspråkighet ur ett perspektiv som sträcker sig från förskola genom hela grundskolan. Projektet handlar om att utveckla barns språkliga förmåga och medvetenhet. Syftet är att öka barnens välbefinnande och öka möjligheterna att klara grundskolan med fullständig behörighet.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Alingsåsvägen 11, Borås

Hemvister

Norrbygårdens förskola går det cirka 37 barn uppdelade på 5 hemvister. Vi har en god gemenskap i hela huset och samarbetar för att erbjuda barn och vårdnadshavare en trygg och utvecklande förskoletid.

Telefonnummer till köket: 033-35 83 57

Utvecklingsdagar

Våren 2023: 9 januari ,12-13 Juni


Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Norrbygårdens förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender