Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Skogsängen MINI

Skogsängen MINI är en förskola med en liten barngrupp, där barnen har olika funktionsnedsättningar. Ofta är dessa barn infektionskänsliga och i den här lilla förskolegruppen får de ändå möjligheten att må bra.

MINI – resurs för barn med funktionsnedsättning

Skogsängen MINI är en förskola med en liten barngrupp, där barnen har olika funktionsnedsättningar. Ofta är dessa barn infektionskänsliga och i den här lilla förskolegruppen får de ändå möjligheten att må bra. Upptagningsområdet är Borås Stad med omnejd.

Verksamheten

Läroplanen, Lpfö 18, är grunden för verksamheten som genomsyras av trygghet och värme, stimulans till utveckling. Skogsängen MINI utgår även från att barnen ges möjlighet att ha roligt varje dag, vilket är ett viktigt mål i läroplanen.

Förskolan erbjuder barnen balans mellan aktivitet och vila samt stimulans i grupp och individuellt med leken i centrum. Eftersom vi oftast arbetar en personal med varje barn har vi stora möjligheter att tillgodose varje barns speciella behov. Barnen kan ha olika sätt att kommunicera på, exempelvis tecken, konkreta föremål, bild, doft eller annan kommunikation. Även massage och sensomotorisk stimulans ingår i barnens dagsprogram. 

För att ge barnet optimala möjligheter till välbefinnande och utveckling har vi en nära kontakt med familjen. Vi samarbetar med Skogsängens förskola samt med personal från Barn- och ungdomshabiliteringen. 

Vi arbetar efter följande styrdokument:

  • Skollagen
  • Borås Stads skolplan
  • Borås stads utvecklingsplan för förskola/skola

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skogsängen MINI

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol