Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Solgårdens förskola

Solgårdens förskola har närhet till natursköna Rya Åsar, Borås Djurpark, ishall och flera större lekplatser. Solgårdens förskola har tre avdelningar fördelad på åldrarna 1-2 år, 2-5 år och 2-5 år.

skogen

Inriktning

Språk: Förskolan ligger i ett mångkulturellt område, därmed vill vi skapa goda förutsättningar för våra barn att utveckla sitt språk. Metoder som vi bland annat använder oss utav är Tidig registrering av språkutveckling (TRAS) och Tecken som stöd.

Natur/miljö och Hälsa: Uteaktiviter i både sol och regn under alla årstider är en stor del i barnens vardag, vilket främjar kreativitet och motorik. Två avdelningar har ett nära samarbete med Borås Djurpark, två förmiddagar i månaden är de äldsta barnen i parken. Där träffar de förskolans egen "zoolärare" Lina. Efter besöket i parken sker det en uppföljning på vad barnen varit med om/lärt sig och på så vis får även de yngsta barnen ta del av kompisarnas besök i djurparken.

Solgården värnar om miljö och hälsa och förskolan deltar i arbetet mot Grön Flagg. I vårt hälsoarbete ingår det även att erbjuda våra barn ett rikt kulturutbud, därmed använder vi oss mycket av Borås Stads breda kulturutbud. Vi vill ge barnen erfarenheter och upplevelser genom olika aktiviteter, både enskilt på avdelningarna och gemensamt i huset.

Solgårdens blogg

Följ vårt arbete på bloggen Förskola i framkant.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiedagar

Våren 2020: 20 januari, 9 mars, (15 eller 16 juni)
Hösten 2020: 17 augusti, 26 oktober

Senast ändrad: 2020-01-08 11.17

Ändrad av:

Dela sidan: Solgårdens förskola

g q n C

p

Kontakt