Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vildmarkens förskola

Vildmarkens förskola öppnade i februari 2020. Vildmarken ligger på Alideberg precis bredvid Borås Djurpark, som förskolan har ett nära samarbete med. Närhet finns också till naturområden där Viskan slingrar sig, olika lekplatser och Sjuhäradshallen.

Vildmarken har sex hemvister och en dygnet-runt verksamhet.

Inriktning

Utifrån vårt samarbete med Borås Djurpark har Vildmarken profilering mot djur och natur. I Simbaskolan får de äldsta barnen möta djuren på nära håll och tillsammans med en zoopedagog mata, sköta om samt få kunskap om olika djur i parken. För de yngsta barnen har vi mini-Simba där fokus ligger på empati, medkänsla och ansvarstagande för djurens ungar och djuren i bondgården.

På Vildmarken arbetar vi utifrån ett tematiskt arbetssätt där vi använder olika estetiska uttrycksformer när vi väver in alla områden utifrån förskolans läroplan i vår undervisning.

Samtliga pedagoger på Vildmarken arbetar för att erbjuda alla barn en utbildning som är trygg, rolig och lärorik. Vi vill skapa ett tillåtande klimat och tillitsfulla relationer där alla barn känner sig värdefulla. För oss är det viktigt med stort barnfokus och vi arbetar med utgångspunkt i vad som är bäst för barnen.

Vildmarken har ett eget tillagningskök.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Alidelundsgatan 6, Borås

Förskolans hemvister

Utvecklingsdagar

Våren 2024: 8 januari, 8 april och 17 juni.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vildmarkens förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender