Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Vildmarkens förskola

Vildmarkens förskola öppnade i februari 2020. Vildmarken ligger på Alideberg precis bredvid Borås Djurpark, som förskolan har ett nära samarbete med. Närhet finns också till naturområden där Viskan slingrar sig, olika lekplatser och Sjuhäradshallen.

Vildmarken har sex hemvister och en dygnet-runt verksamhet.

Inriktning

Utifrån vårt samarbete med Borås Djurpark har Vildmarken profilering mot djur och natur. I Simbaskolan får de äldsta barnen möta djuren på nära håll och tillsammans med en zoopedagog mata, sköta om samt få kunskap om olika djur i parken. För de yngsta barnen har vi mini-Simba där fokus ligger på empati, medkänsla och ansvarstagande för djurens ungar och djuren i bondgården.

På Vildmarken arbetar vi utifrån ett tematiskt arbetssätt där vi använder olika estetiska uttrycksformer när vi väver in alla områden utifrån förskolans läroplan i vår undervisning.

Samtliga pedagoger på Vildmarken arbetar för att erbjuda alla barn en utbildning som är trygg, rolig och lärorik. Vi vill skapa ett tillåtande klimat och tillitsfulla relationer där alla barn känner sig värdefulla. För oss är det viktigt med stort barnfokus och vi arbetar med utgångspunkt i vad som är bäst för barnen.

Vildmarken har ett eget tillagningskök.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Läroplan för förskola (Lpfö 18)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar

Hösten 2020: 17 augusti, 26 oktober
Våren 2021: 11 januari, 15 mars och 14 juni

L

Sociala medier

Följ hela vår verksamhet i Sociala medier

Vi finns på @vildmarkens_förskola, länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVildmarkens atelje: @lenaateljerista/, länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVildmarkens kök: @varanmatpavildmarkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Simbaskolan: Simbaskolan på youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-09-08 13.20

Ändrad av:

Dela sidan: Vildmarkens förskola

g q n C