Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Vildmarkens förskola

Vildmarkens förskola öppnar under våren 2020. Vildmarken ligger på Alideberg precis bredvid Borås Djurpark, som förskolan har ett nära samarbete med. Närhet finns också till naturområden där Viskan slingrar sig, olika lekplatser och Sjuhäradshallen.

Vildmarkens förskola

Bild: Hanna Fredriksson, bsv arkitekter & ingenjörer AB

Vildmarken planerar att ha sex åldersindelade avdelningar och en dygnet-runt avdelning.

Inriktning

Utifrån vårt samarbete med Borås Djurpark har Vildmarken profilering mot djur och natur. I Simbaskolan får de äldsta barnen möta djuren på nära håll och tillsammans med en zoopedagog mata, sköta om samt få kunskap om olika djur i parken. För de yngsta barnen kommer fokus ligga på empati, medkänsla och ansvarstagande för djurens ungar och djuren i bondgården.

På Vildmarken ska vi arbeta vi utifrån ett tematiskt arbetssätt där vi använder olika estetiska uttrycksformer när vi väver in alla områden utifrån förskolans läroplan i vår undervisning.

Samtliga pedagoger på Vildmarken arbetar för att erbjuda alla barn en utbildning som är trygg, rolig och lärorik. Vi vill skapa ett tillåtande klimat och tillitsfulla relationer där alla barn känner sig värdefulla. För oss är det viktigt med stort barnfokus och vi arbetar med utgångspunkt i vad som är bäst för barnen.

Vildmarken kommer att ha eget tillagningskök.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss på Instagram!

Vi finns på @vildmarkens_förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsdagar

Våren 2020: 9 mars, (15 eller 16 juni)
Hösten 2020: 17 augusti, 26 oktober

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-01-08 11.48

Ändrad av:

Dela sidan: Vildmarkens förskola

g q n C

p

Kontakt