Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Omsorg på kvällar, nätter och helger

Du som arbetar kvällar, nätter och helger har möjlighet att ansöka om barnomsorg på någon av våra dygnet-runt förskolor. För att få omsorg på obekväm arbetstid krävs att det rör sig om ett regelbundet omsorgsbehov och att behovet inte kan ordnas på annat sätt.

Vem har rätt till omsorg på obekväm arbetstid?

Omsorg på obekväm arbetstid är till för barn där båda vårdnadshavare (vid gemensam vårdnad) samtidigt arbetar kvällar, nätter eller helger och saknar möjlighet att ordna barnomsorg själva. Förskola på obekväm arbetstid erbjuds till och med vårterminen det år som barnet fyller tretton år.

Barn till föräldralediga samt arbetssökande vårdnadshavare har inte rätt till omsorg på obekväm arbetstid, inte heller för studier, semester eller annan ledighet.

Barnomsorg på obekväm arbetstid beviljas för en period av 6 månader i taget. Två gånger om året behöver du skicka in en blankett där din arbetsgivare ska intyga dina arbetstider.

Ansök om plats

Du ansöker om plats via e-tjänsten för förskola och fritidshem. Får du problem med inloggning kan du kontakta samordnare för förskola.

Kontaktuppgifter till samordnare för förskola Länk till annan webbplats.

Vi har kö till dygnet runt-verksamheten i Borås Stad, därför behöver du ansöka om plats i god tid. Det innebär också att regeln om erbjudande av plats inom fyra månader inte tillämpas, eftersom förskola och fritidshem på obekväm arbetstid inte behöver erbjudas enligt Skollagen.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

  • Ansöka om plats i förskola eller fritidshem

Mer information

Fullständig information finns i dokumentet Regler för förskola och fritidshem på obekväm arbetstid.

Regler för förskola och fritidshem på obekväm arbetstid Länk till annan webbplats.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Omsorg på kvällar, nätter och helger

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender