Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Byta skola

Om du och ditt barn vill att ditt barn ska byta skola anmäler du önskemålet genom att fylla i blanketten. Ansökan till grundskola vid byte av skola, inflyttning samt nyaländ elev. Blanketten måste skrivas under av samtliga vårdnadshavare och skickas till:

Grundskoleförvaltningen
Placeringsenheten
501 80 Borås

Information om Borås Stads grundskolor finns på respektive skolas sida samt i Borås Stads jämförelsetjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur bedöms ansökan?

Kommunala skolor tar emot alla elever, så länge det finns plats och givet att det inte tränger bort någon elev i närområdet som vill börja på skolan.

Borås Stad avgör hur många elever som kan gå på varje enskild skola. Det är därför inte säkert att ditt barn blir placerat på den skola som du önskar. Skolplaceringar inom Borås Stad görs enligt den relativa närhetsprincipen. Läs mer om vilka regler som styr placeringen hos Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meddela nuvarande skola

Om du får ett beslut om skolbyte underlättar det om du meddelar nuvarande skola samt ger medgivande till att dokumentation om ditt barns kunskapsutveckling får överlämnas till mottagande skola. Detta för att ge ditt barn en så bra övergång som möjligt. Den nya skolan behöver oftast en till två veckor för att förbereda mottagandet av den nya eleven.

l

Självservice

Ansökan till grundskola vid byte av skola, inflyttning samt nyanländ elev

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2019-04-10 09.30

Ändrad av:

Dela sidan: Byta skola

g q n C